Pastravi de nuc la borcan

Postat de Ksenya in Conserve
24 Oct 2017 | 8234 vizualizari
Pastravi de nuc la borcan

    Reteta de fata  este una ruseasca si care este facuta in asa fel, incat trebuie deschis doar borcanul si poate fi servita imediat, fara a mai adauga ceva. Ingredientul principal este pastravul de nuc sau stiintific denumit,Polyporus squamosus. Salata este echilibrata la gust si foarte usor astrigenta. Va indemn sa incercati!

Ingrediente

  • la un kg de ciuperci aveti nevoie de
  • 500 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 2 foi de dafin
  • 5-6 boabe ienibahar
  • 5--6 boabe de piper
  • 20 grame sare

Mod de preparare

 

 

Ciupercile le spalam si inlaturam piciorul pana sub palarie. Nu-l vom folosi deoarece este tare.

Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le vom stropi cu suc de lamaie.

Vinul, apa si uleiul le amestecam si adaugam foile de dafin, ienibaharul boabe, piperul si sarea. Lasam sa dea in clocot si fierbem 8-10 min.

 In borcane bine spalate, asezam mai intai ciupercile, nu oprim flacara pana nu completam borcanele pana la baza borcanului cu marinada.

Inchidem ermetic cu capac si sterilizam la bain-marie 15 minute.

Se pastreaza la racoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi de nuc la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rosii uscate, conservate in ulei

Postat de privatelaura

Rosii uscate, conservate in ulei

Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2...

Citeste continuarea

Salata de legume cu sos de mustar

Postat de panacris

Salata de legume cu sos de mustar

Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2017, 19:16
la 24.10.2017, 19:16
O mâncare delicioasă!
la 24.10.2017, 19:22
la 24.10.2017, 19:24
Interesant
la 24.10.2017, 20:43

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking