Ingrediente
- 500 - 600 gr ficatei proaspeti de pui
- 2 cepe rosii potrivite
- 2 fire praz
- 1 capatana usturoi
- 2 morcovi potriviti
- 1 sfecla mica
- sare
- piper verde
- maghiran
- oregano
- 2 frunze dafin
- 2 cani lapte dulce
- 50 ml ulei masline
- 70 gr unt
Mod de preparare
Eu am folosit Multicookerul din dotare, dar putem folosi o cratita mai groasa, preferabil una de tuci.
Spalam si curatam ficateii de eventuale resturi. pielite,etc. Curatam si spalam legumele. Taiem ceapa julien, prazul in rondele marisoare, usturoiul il presam un pic. Morcovul si sfecla le dam pe razatoare.
Punem cateva linguri ulei la incins, Eu am conectat aparatul, am selectat programul Fry pentru 12 minute si am pus cateva linguri cu ulei la incins. Punem ceapa, prazul si usturoiul la calit cu un praf de sare, Lasam 3-4 minute, amestecam cu o lingura si adaugam morcovul si sfecla. Mai lasam 3-4 minute si adaugam ficateii spalati si curatati. Lasam sa se caleasca si ficateii, apoi turnam laptele si adaugam condimentele. Selectam optiunea stew, lasam sa fiarba pana scade laptele sii se formeaza un sos gros. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare si apoi oprim cookerul/ochiul si lasam un pic sa se odihneasca si compozitia. Scoatem foile de dafin, apoi punem blenderul in functiune si amestecam toata compozitia pana obtinem o pasta fina. Oprim blenderul, adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si se incorporeaza bine.
Punem compozitia in diverse recipiente, turnam cate o lingura de ulei de masline deasupra, presaram un pic de sare si piper si dam la rece pana in momentul servirii.
Este o bunatate! Il putem servi pe paine coapta cu usturoi sau cu ceapa proaspat desfacuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa (II)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|