Pate de ficat de iepure

Postat de Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri
23 Aug 2016 | 9395 vizualizari
Pate de ficat de iepure

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si a iesit un pate de casa foarte bun. Eu am pus ulei de masline pe deasupra lui, dar dupa ce l-am vidat s-a scurs.

Ingrediente

  • 800 g maruntaie de iepure (in mare parte ficat + inimi + rinichi);
  • o ceapa;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • circa 500 ml apa;
  • doua foi de dafin;
  • cateva boabe de piper negru;
  • sare;
  • 100 g unt la temperatura camerei;
  • 3 galbenusuri fierte tari;
  • putin piper negru macinat;
  • putin cimbru uscat;
  • 1-2 linguri de mustar dulce;
  • o lingurita de miere poliflora.

Mod de preparare

Carnea se spala bine si se indeparteaza pielitele si grasimile de pe ea.

Ceapa si cateii de usturoi se curata de foi si se spala.

Intr-un vas se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa, usturoiul, foile de dafin, boabele de piper negru (pe care ar fi mai bine sa le puneti dupa ce luati spuma) si o lingurita de sare. Se ia spuma care se formeaza si se lasa in continuare la fiert pana cand carnea este gatita de tot, apoi se lasa sa se raceasca si se clateste cu apa rece.

Se pun in robotul de bucatarie carnea, ceapa fiarta, untul, galbenusurile fierte tari, putin piper negru macinat si putin cimbru uscat. Se mixeaza, dupa care se adauga mustarul dulce si mierea, apoi se mixeaza din nou. Se potriveste de sare.

Pateul se pastreaza la frigider, intr-un recipient cu capac. Peste el se poate adauga putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coronita aperitiv

Postat de MotanLaOale

Coronita aperitiv

Se unge o tava rotunda cu unt. Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine. Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de...

Citeste continuarea

Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca

Postat de anuta

Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2016, 12:31
Foarte bun
la 23.08.2016, 13:03
Bun!
la 23.08.2016, 13:12
wow ce bunatate ne-ai adus ,
la 23.08.2016, 13:32
la 23.08.2016, 13:35
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking