Ingrediente
- 800 g maruntaie de iepure (in mare parte ficat + inimi + rinichi);
- o ceapa;
- 3-4 catei de usturoi;
- circa 500 ml apa;
- doua foi de dafin;
- cateva boabe de piper negru;
- sare;
- 100 g unt la temperatura camerei;
- 3 galbenusuri fierte tari;
- putin piper negru macinat;
- putin cimbru uscat;
- 1-2 linguri de mustar dulce;
- o lingurita de miere poliflora.
Mod de preparare
Carnea se spala bine si se indeparteaza pielitele si grasimile de pe ea.
Ceapa si cateii de usturoi se curata de foi si se spala.
Intr-un vas se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa, usturoiul, foile de dafin, boabele de piper negru (pe care ar fi mai bine sa le puneti dupa ce luati spuma) si o lingurita de sare. Se ia spuma care se formeaza si se lasa in continuare la fiert pana cand carnea este gatita de tot, apoi se lasa sa se raceasca si se clateste cu apa rece.
Se pun in robotul de bucatarie carnea, ceapa fiarta, untul, galbenusurile fierte tari, putin piper negru macinat si putin cimbru uscat. Se mixeaza, dupa care se adauga mustarul dulce si mierea, apoi se mixeaza din nou. Se potriveste de sare.
Pateul se pastreaza la frigider, intr-un recipient cu capac. Peste el se poate adauga putin ulei de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|