Pate de ficat pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de privatelaura in Multicooking
9 Apr 2019 | 3107 vizualizari
Pate de ficat pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Abia asteptam sa va impartasesc reteta de Pate de ficat la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Este pentru prima data cand piticii mei au papat fara insistente pate facut in casa. De obicei, pate-ul de ficat pregatit in casa are un gust pregnant, iar cei mici nu prea l-au agreat. Mancau o felie la inceput, apoi nu mai doreau. De data aceasta insa, au papat in fiecare zi, ba chiar cereau ei :) Am ales ficat de curcan si legume de sezon: usturoi verde, ceapa verde, totul gatit in doi timpi si trei miscari (si nu glumesc) cu ajutorul  Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Multicooker-ul Crock-Pot® Express cu gătire sub presiune dispune de patru moduri de gătit sub presiune cu ajutorul cărora petrec mai puțin timp în bucătărie. Va recomand cu toata inima acest aparat, numai bun la casa omului. Aparatul de gatit este la super reducere, asa ca profitati de oferta de aici >>>  http://bit.ly/2CKEauv

Ingrediente

  • 1 kg ficat de curcan
  • 2 leg ceapa verde
  • 2 leg usturoi verde
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi medii
  • 1 lamaie
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe rosii
  • 100 gr unt
  • 300 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, etc. Ceapa si usturoiul se spala.

Pentru marinada, se foloseste cate o legatura din fiecare, restul pentru gatit.

Intr-un vas se asaza ficatul de curcan. Se condimenteaza cu sare, piper, putin ulei. Se adauga cateva fire de ceapa si usturoi verde tocate marunt. Se stropeste cu multa zeama de lamaie si se amesteca bine. Se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider pana a doua zi.

A doua zi, se scoate de la frigider si se lasa putin la temperatura camerei, timp in care se  pregatesc restul legumelor. Ceapa rosie si morcovul se curata, se spala si se taie grosier.

Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.

Se desface capacul si se pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Se apasa BROWN/SOTE, se seteaza timpul 10 minute si se apasa START/STOP. Se adauga legumele tocate si ficatul scos din marinada.

Cand ficatul este rumenit, se adauga in oala apa si vinul, se inchide capacul, se apasa butonul POULTRY, se seteaza presiunea pe LOW si timpul pentru 15 minute. Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa SEAL/CLOSE si se apasa butonul START/STOP.

Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se elibereaza aburii si se lasa 10-15 minute, apoi se desface capacul cu grija, folosind o manusa de bucatarie.

Ficateii si legumele se pun intr-un blender incapator, se adauga untul, un sfert din zeama in care s-au gatit. Se paseaza fin pana se obtine consistenta dorita. Tineti cont de faptul ca la frigider, compozitia va deveni mai ferma.

Se toarna in forme de ceramica/ sticla si se acopera cu ulei sau unt topit. Se depoziteaza la frigider!

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de rocsi_1612

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pipotele le spalati bine, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga bine. Ceapa verde spalata, o taiati rondele. Ardeii kapia ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cuburi. Usturoiul...

Citeste continuarea

Cheesecake cu dovleac si rom la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de privatelaura

Cheesecake cu dovleac si rom la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

  Biscuitii se macina fin cu ajutorul unui robot. Untul se topeste si se adauga peste pesmetul de biscuiti. Se amesteca si se omogenizeaza, apoi se intinde un strat egal in forma de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2019, 14:55
bun bun
la 09.04.2019, 15:11
Ce culoare faina are! si eu as fi mancat in fiecare zi!
la 09.04.2019, 15:12
Foarte bun!
la 09.04.2019, 15:23
Multumesc mult! E meritul curcanului si al multicookerului )
la 09.04.2019, 15:24
delicios facut in casa

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking