Pate de ficatei de pui

Postat de AnaDavid in Ficat
8 Ian 2019 | 2275 vizualizari
Pate de ficatei de pui

Ficatul de pui este popular din cele mai vechi timpuri. Pregătirea lui necesită multă grijă, dar dă rezultate remarcabile. Pateul poate fi pregătit în avans și tinut in frigider pentru câteva zile. În Evul Mediu, pateul in crustă s-a dezvoltat foarte mult: termenul de patiserie a fost aplicat tocmai pentru a indica plăcintele sărate. Succesul preparatelor medievale a continuat în Renaștere și s-a răspândit mai ales în Franța.

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 100 de grame de unt
  • 100 g ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • piper
  • patrunjel, cimbru, salvie, Rozmarin
  • 50 ml brandy o wiskey
  • 200 ml supa de pui

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și Rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să isi schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar uleiul.
Se adăuga ceapa tăiata felii subțiri.
Dupa ce ceapa incepe sa devina lucioasa la gătit, adaugam si ficatei și le prajim bine.
Adaugam sarea și piperul.
Se stinge cu brandy și apoi se adaugă supa de pui. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute la foc mic.
Se scoate de pe foc și se răcește timp de 5 minute.


Se pune în mixer și se mixseaza pana devine o cremă fină și omogenă.
Se adaugă untul la temperatura camerei și se amestecă din nou.
Se răcește și se pune în frigider, unde rămâne si 4-5 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Postat de Bucataras

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Iată cum se prepară rețeta de Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun: Pentru pate, într-o tigaie, căliți...

Citeste continuarea

Pate din ficat de pui

Postat de licurici_lra

Pate din ficat de pui

  Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte. Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2019, 13:44
Mmm, arata asa de fin!
la 08.01.2019, 15:17
Arata bine
la 08.01.2019, 16:26
Pe placul meu !!! Cred ca au trecut 15 anisori de cand nu mai consumam de cumparat !!!
la 08.01.2019, 18:36
Este foarte bun!
la 08.01.2019, 18:58

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking