Ingrediente
- 1 kg ficat de porc
- 2 cepe
- 100 g unt
- 100 ml vin rosu
- sare,piper,cimbru
- 3-4 catei de usturoi
- 2-3 lg smantana grasa
Mod de preparare
-ceapa se pune la calit in putin ulei
-se adauga ficatul si vinul,se tine pana se rumeneste putin
-se adauga untul si usturoiul tocat,,se sareaza si pipereaza ,se adauga cimbrul,se mai tine inca vre-o cateva minute pe foc,amestecand continuu,se opreste focul si se lasa sa se racoreasca putin
-dupa ce s-a racorit putin ficatul se baga in blender,se mixeaza pana se obtine o pasta fina,se adauga smantana si se mai amesteca putin pana ce pateul este omogen
-se toarna intr-o casoleta si se da la rece pana se intareste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|