Pateu de ficat de casa

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
29 Noi 2015 | 2978 vizualizari
Pateu de ficat de casa

  Cam de 10 ani producatorii de pateu m-au pierdut de clienta. De cate ori am putin ficat prepar rapid un pateu apreciat de cei ai casei. Merge bine ca mic dejun si in pachetel la serviciu sau scoala.

Ingrediente

  • 500 g ficat vitel
  • 200 g sunca taraneasca usor afumata
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 foie dafin
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 varf cutit nucsoara pudra
  • sare
  • piper negru macinat
  • linguri smantana -facultativ

Mod de preparare

  1. Ficatul se spala bine. Puteti sa-l tinet inlapte o ora - doua la rece, sa se curete de sange.
  2. Sunculita taraneasca se prajeste usor in ulei doar atat cat sa-si lase aroma. Se scoate intr-o farburie alaturata.
  3. Ceapa si usturoiul se curata ,se toaca marunt si se pun la prajit in tigaie cu  untul.
  4. Se aduga ficatul  taiat cuburi si cand incepe sa-si schimbe culoare se pun mirodeniile: foaia de dafin, boiaua, cimbrul si nucsoara.
  5. Stingeti cu vin alb si inabusiti timp de 10 minute.
  6. Scoateti foaia de dafin si lasati sa se tempereze preparatul. Se transfera intr-un vas de blender, se sareaza, se pipereaza.
  7. Amestecul se blenduieste cateva secunde pana devine o pasta omogena.
  8. Daca aveti  puneti si putina smantana pateul va fi mai cremos.
  9. Se serveste la masa dupa ce s-a racit.
  10. Eu am rulat pateul in bucatile de sunculita taraneasca si l-am consumat cu legume proaspete si masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateu din ficat de pui - de casa

Postat de ctlina

Pateu din ficat de pui - de casa

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i. Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Curatati ceapa, usturoiul si...

Citeste continuarea

Pateu cu ficat de pui

Postat de Lia1

Pateu cu ficat de pui

1.Ficateii se spala si se curate de pielite Se scurg bine si, ca sa se duca din gustul usor amarui, se pun la marinat pentru minim 1 ora (la frigider) in lapte cat sa-i cuprinda + 2 catei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 23:19
De multtimp tot spun ca fac si eu, dar tot n-am reusit Cu siguranta e delicios!
la 29.11.2015, 23:22
Dupa cum se vede este foarte simplu
la 29.11.2015, 23:24
Deyu eu mai am retete foarte bune . Am incercat diverse preparari care toate mi-au placut . Am mai mancat un pateu senzational de bun de la Simona 72 :-8
la 29.11.2015, 23:30
la 29.11.2015, 23:33
vad ca e chiar usor de facut, o sa incerc si eu sa-l fac cat mai repede

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking