Ingrediente
- 1 ceasca linte
- 1 mana d migdale
- 1 mana de seminte de dovleac crude
- putin ulei de masline presat la rece
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare neiodata, condimente dupa gust
- 1 legatura marar proaspat
- 1 catel usturoi
- 1 fir ceapa verde
- cateva fire patrunjel verde
- 1/2 ardei gras
- 1 rosie uscata si conservata in ulei de masline (si scursa de ulei)
Mod de preparare
Lintea se pune la muiat intr-un castronel cu apa (in asa fel incat apa sa le acopere) pt. cateva ore (eu le-am lasat peste noapte). La fel am procedat si cu migdalele.
Dimineata, am constatat ca lintea se umflase bine de tot si absorbise toata apa, chiar si germinase, iar migdalele si-au marit si ele volumul, erau mult mai gustoase si mai moi.
Buuuun: sa incepem. Am pus lintea, rosia si ardeiul gras in vasul special de fiert orez al steamerului, impreuna cu 1 cana apa. Am fiert totul cca 20 minute, apoi am lasat sa se raceasca.
Am transferat compozitia in vasul blenderului si am adaugat toate celelalte ingrediente. Am mixat bine, pana am obtinut o pasta, pe care o gustam din cand in cand, pana am potrivit-o de condimente.
Am pus pateul intr-un bol cu capac si l-am lasat la rece 2 ore, sa se intrepatrunda aromele. Am servit cu paine integrala preparata in casa si cu legume proaspete. e foarte, foarte gustos!
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|