Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac

Postat de adnia in Mancaruri de post
3 Iul 2013 | 6108 vizualizari
Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac

Unul din dezideratele mele pt. vacanta a fost sa-mi fac mai mult timp pt. mine si pasiunea mea...asa ca de vreo doua zile tot "bantui" pe net si imi imbogatesc cunostintele cu noi informatii si idei. Asa s-a nascut prezentul pateu de linte (voi poate cunosteati conceptul dinainte), dar eu abea acum am descoperit ce bun este! Nu am fost niciodata prietena foarte buna cu leguminoasele, dar acum am inteles care este rolul lor in hranirea organismului si ce ajutor ofera in digestie...si m-am hotarat sa le aduc la masa mai des ca pana acum. Pateul acesta, pe langa faptul ca se prepara extrem de simplu si rapid, este un mod extraordinar de a-mi indeplini dorinta...si in acelasi timp sa consum si nucile si semintele atat de importante!

Ingrediente

  • 1 ceasca linte
  • 1 mana d migdale
  • 1 mana de seminte de dovleac crude
  • putin ulei de masline presat la rece
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare neiodata, condimente dupa gust
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 catel usturoi
  • 1 fir ceapa verde
  • cateva fire patrunjel verde
  • 1/2 ardei gras
  • 1 rosie uscata si conservata in ulei de masline (si scursa de ulei)

Mod de preparare

Lintea se pune la muiat intr-un castronel cu apa (in asa fel incat apa sa le acopere) pt. cateva ore (eu le-am lasat peste noapte). La fel am procedat si cu migdalele.

Dimineata, am constatat ca lintea se umflase bine de tot si absorbise toata apa, chiar si germinase, iar migdalele si-au marit si ele volumul, erau mult mai gustoase si mai moi.

Buuuun: sa incepem. Am pus lintea, rosia si ardeiul gras in vasul special de fiert orez al steamerului, impreuna cu 1 cana apa. Am fiert totul cca 20 minute, apoi am lasat sa se raceasca.

Am transferat compozitia in vasul blenderului si am adaugat toate celelalte ingrediente. Am mixat bine, pana am obtinut o pasta, pe care o gustam din cand in cand, pana am potrivit-o de condimente.

Am pus pateul intr-un bol cu capac si l-am lasat la rece 2 ore, sa se intrepatrunda aromele. Am servit cu paine integrala preparata in casa si cu legume proaspete. e foarte, foarte gustos!

Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole scazuta cu usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79

Fasole scazuta cu usturoi

Alegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata. O spalam din nou si o punem la fiert in...

Citeste continuarea

Chiftele cu soia

Postat de rocsi_1612

Chiftele cu soia

Intr-o oala, punem apa, rasturnam soia in ea, presaram putina sare, piper si mararul uscat. O punem pe foc, o lasam sa fiarba cam 30 de minute. Dupa ce s-a fiert, o punem intr-o sita, o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2013, 18:34
super
la 03.07.2013, 18:38
Seamănă un pic cu "icrelele de fasole". Lintea are un gust deosebit. În timul posturilor obişnuim şi noi să folosim. Bravo!
la 03.07.2013, 18:47
Mmmmmm ce idee buna!
la 03.07.2013, 18:51
multumesc, Bya, Padre!
la 03.07.2013, 19:03
N-ar avea de ce sa nu fie bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking