pateuri cu ciuperci

Postat de sufletista in Aperitive / Garnituri
8 Mai 2011 | 3852 vizualizari
pateuri cu ciuperci

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 300 ml apa calduta
  • jumatate de lingurita de sare
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou pentru uns
  • 500 g ciuperci
  • sare
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi
  • patrunjel

Mod de preparare

 Se cerne faina intr-un castron mai mare se face gaura in mijloc si se adauga drojdia sarea,zaharul,un pic de apa calduta se amesteca cu un pic de faina si se acopera si se lasa 15 min la dospit

se framanta coca si se lasa 1 ora intr-un loc calduros

 ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu sare se lasa sa fiarba 10 min dupa care se scurg de apa

separat se caleste ceap si usturoiul si se adauga ciupercile si se se lasa sa se caleasca impreuna se adauga patrunjelul si se potriveste de  sare daca este nevoie

se intinde o foaie si se taie patratele si se adauga o lingura de ciuperci duap care se impatureste,se aseaza in tava unsa

se repeta operatiunea pana teriminam,le ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv pungute cu ciuperci

Postat de sufletista

Aperitiv pungute cu ciuperci

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa....

Citeste continuarea

Pateuri cu ciuperci

Postat de gicuta69

Pateuri cu ciuperci

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.  Tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie.  Adaugam  ciupercile tocate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2011, 10:50
mmmm
Si nu-s expirate, ca ale mele
la 08.05.2011, 11:07
la 08.05.2011, 12:04
unul mieeee
la 08.05.2011, 12:37
si mie
la 08.05.2011, 13:50
Mai ai?

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking