Pavlova

Postat de iana0170 in Prajituri
13 Apr 2014 | 4495 vizualizari
Pavlova

Astazi am incerat o reteta pe care o aveam de mult timp si cum mi-au ramas niste albusuri de la alte preparate ,am zis ...hai sa "trag " o Pavlova, ceea ce am si facut.

Ingrediente

  • 6 albusuri,
  • un praf de sare
  • 350 g de zahar pudra,
  • 1 lingura de otet de mere,
  • 2 linguri de amidon,
  • 500 ml de frisca lichida,
  • afine,
  • 1 kiwi,
  • 2 portocale,
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un praf de sare si cand incepe sa se formeze o spuma se adauga treptat zaharul, exact ca la bezea. La sfarsit, cand spuma este gata, adica intorci castronul si nu cade si are o consistenta cremoasa si lucioasa, adaugam otetul si amidonul, amestecam bine si purcedem la urmatorul pas..coptul

Pregatim cuptorul, adica il lasam la incalzit la 150 grade circa 10-15 minute

Punem compozitia obtinuta intr-un cornet sau pos (punga gaurita la un capat) in functie de ce avem la indemana. Punem o hartie de copt pe care o ungem putin cu ulei si formam un cerc, lasam imaginatia sa  lucreze, puteti face niste ridicaturi ca turnulete la acest blat de exemplu dar, musai in mijlocul blatului sa formati o adancitura . 

Puneti blatul obtinut in cuptorul incalzit , dupa 5 minute reduceti temperatura la 100 grade si il coaceti timp de cca 60 min. Dupa care opriti cuptorul , deschideti usa sa fie crapata si lasati sa se raceasca blatul in cuptor. Atentie este un blat foarte casant 

(Mare atentie la coacere !) Depinde si de cuptorul fiecaruia ,dar trebuie obtinut un blat  care sa fie uscat si crocant pe dinafara si moale in interior de culoare alba (sa nu se faca maroniu la copt!)

Frisca o batem impreuna cu un o esenta de vanilie sau cu semintele de la o pastaie de vanilie si o punem peste blatul racit , exact in mijlocul acestuia.

Asezam si fructele fie  taiate ,cubulete, feliute cum doriti.

PS . eu am turnat si un topping de afine peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada Pavlova

Postat de mirela0911

Desert rulada Pavlova

Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza bine pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se tapeteaza...

Citeste continuarea

Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

Postat de RuxyRux

Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

Albusurile se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul in 4 etape, nu tot intr-o singura transa, atentie este fff important! Se mixeaza in jur de 12 minute pana ce nu se mai simte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2014, 08:31
la 14.04.2014, 20:40
Bine ai venit
la 14.04.2014, 22:20
Va multumesc mult. Am emotii :-)

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking