Peltea de portocale

Postat de katty in Dulceata / Gem
16 Noi 2014 | 9784 vizualizari
Peltea de portocale

Ador pelteaua de portocale . In fiecare an fac cateva borcanele pe care le folosesc la alte dulciurile , sau le consumam ca atare .

Ingrediente

  • 1/2 kg mere
  • 1/2 litru apa
  • 8-10 portocale
  • 1 kg zahar
  • coaja de la o portocale

Mod de preparare

Spalam merele si le taiem in bucati mai mici , impreuna cu cotoarele si casutele  cu seminte . Punem apa peste mere si fierbem pana se inmoaie bine merele si  zeama scade cam la jumatate(trebuie sa ramana  o cana ). Scurgem  merele , presand usor cu o lingura  si pastram zeama  . 
Spalam bine portocalele , radem coaja de la una  si stoarcem  zeama . Trebuie sa obtinem  3 cani de zeama .
Amestecam zeama de la mere , zeama de portocale si zaharul . Punem amestecul la foc iute  . Adunam spuma formata . Lasam pelteaua la fiert pana se leaga bine  ( eu am lasat-o putin mai moale ).Cu 5 minute inainte de a opri focul punem coaja de portocala . 
Punem pelteaua fierbinte in borcanele  sterilizate  si punem capacele . Acoperim borcanele cu prosoape si le lasam pana a doua zi   .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

Postat de RODIMUR

Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

Se amestecă grisul cu: zahărul, coaja de lime, vanilia și se adaugă apa rece. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția....

Citeste continuarea

Rulada cu peltea de portocale si crema de ciocolata neagra

Postat de katty

Rulada cu peltea de portocale si crema de ciocolata neagra

Pregatim mai intai crema. Topim la bain marie ciocolata rupta bucati si frisca lichida, apoi o racim pana la temperatura camerei si o dam la frigider cateva ore. Intre timp pregatim rulada....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2014, 20:08
la 16.11.2014, 22:56
la 17.11.2014, 13:31
la 17.11.2014, 20:55
Ce bine suna si ce aromata o fi!
la 07.12.2014, 17:09
Efecte Benefice fructe GOJI

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.
- See more at: http://www.gojiromania.com/info/efecte-benefice2#sthash.Ct62acUx.dpuf

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking