Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes

Postat de Oana in Penne
28 Apr 2009 | 98306 vizualizari
Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes

Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes Nu mai stiu unde citisem ca pastele carbonara nu se fac cu smantana…asa o fi? Eu fac pastele astea cu smantana si ies taaare bune! In plus, dureaza doar 15 minute si sunt gata!

Ingrediente

Ingredinte pentru Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes:

  • o bucata de kaizer
  • 2 galbenusuri
  • o cutiuta mica de smantana
  • cativa catei de usturoi
  • putin unt
  • sare
  • piper
  • parmesan
  • paste

Mod de preparare

Cum se prepara Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes:

Nu stiu de ce, dar mie imi plac pennele pentru carbonara, asa ca fierbem pastele dupa cum scrie pe pachet.

Intre timp punem untul intr-o tigaie de teflon si cand s-a topit adaugam cativa catei de usturoi, intregi si chiar necuratati de coaja, doar pentru aroma. Punem apoi kaizerul taiat feliute si il lasam sa se rumeneasca putin. Il scoatem apoi din tigaie si indepartam usturoiul. Galbenusurile le amestecam cu smantana, putina sare si piper si adaugam si kaizerul.

Cand pastele sunt fierte, le scurgem bine de apa si le punem fierbinti peste amestecul cu smantana si kaizer. Amestecam bine de tot si apoi presaram parmesan deasupra.

Carbonara dupa reteta clasica, cu putine ingrediente si facuta bine are un gust senzational! O alta reteta cu paste, delicioasa si rapida este aceasta Spaghetti cu ciuperci

Un desert grozav de bun si aromat Farfalle cu branza dulce si portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Postat de mirela0911

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Se fierb pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se dau sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-un vas mai larg, se amesteca...

Citeste continuarea

Salata orientala cu penne

Postat de Pungasa_Rogue

Salata orientala cu penne

Se pun apa si sarea la foc intr-o cratita si cand dau in clcote se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj. Intre timp, se curata cartofii de coaja si se taie cubulete....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 09.07.2009, 17:38
Super.

Important in reteta asta e parmezanul, care face sosul sa se lege frumos , nu e la fel cu un cascaval obisnuit.
la 09.11.2010, 17:17

asa le fac si eu. iubitul meu italian de origine o face(sau o facea) cu ceapa prajita si fara smantana , eu am reteta de la o alta italianca. de cand a descoperit carbonara mea.................. nu-i mai place a lui
e delicioasa

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking