Penne cu ciuperci

Postat de postavaru in Penne
28 Iul 2011 | 4897 vizualizari
Penne cu ciuperci

Astazi am avut o mancare usoara (de preparat) :))). Pentru ca mai aveam niste ciuperci proaspete prin frigider, le-am combinat cu paste iar rezultatul a fost delicios.

Ingrediente

  • 300 g paste (penne)
  • 10 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • sare, piper
  • busuioc
  • patrunjel

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem marunt. La fel procedam si cu usturoiul.
Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul de masline si 3 linguri de apa. Sotam ceapa si usturoiul cateva minute.

Adaugam apoi ciupercile curatate si taiate felii mai subtirele. Adaugam sare si lasam sa fiarba pana scade tot lichidul lasat de ciuperci (~ 10 minute).

Stingem focul si adaugam untul taiat bucatele, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Intre timp fierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor apoi le scurgem de apa.

Punem ciupercile peste paste si amestecam pana se omogenizeaza.

Servim calde cu multa pofta :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu sos de branza cu mucegai

Postat de oanapl

Paste cu sos de branza cu mucegai

Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și când dă în clocot apa, dai drumul pastelor. Le lași să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le iei de pe...

Citeste continuarea

Paste cu hribi si sos alb

Postat de rocsi_1612

Paste cu hribi si sos alb

Intr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand. Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2011, 09:54
bune bune
la 28.07.2011, 10:30
Multumesc Vladimir
la 28.07.2011, 11:01
foarte bune pastele cu ciupercute
la 28.07.2011, 11:20
gustos...............
la 28.07.2011, 11:40
bune bune

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking