Penne cu somon si ciuperci

Postat de Cocktail_of_Senses in Penne
17 Apr 2014 | 3979 vizualizari
Penne cu somon si ciuperci

Cuvantul paste imi da mereu inspiratie in gasirea celor mai interesante combinatii de gusturi. Astazi am incercat penne cu somon, ciuperci trase in vin si sos alb. Verdictul a fost incredibil de aromat si savuros!

Ingrediente

  • Pentru 4 portii aveti nevoie de:
  • 400g penne
  • 1 file somon (cam 200g)
  • 300g ciuperci brune
  • 50 ml vin alb sec
  • 3 linguri smantana grasa
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 maini parmezan ras
  • sare de mare
  • piper
  • 2 cubulete unt
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Am inceput prin a fierbe in apa cu sare pastele conform timpului indicat pe ambalaj, insa le-am lasat cu 2 minute mai putin pentru ca imi plac al dente. 

Ciupercile le-am curatat, tulpina am indepartat-o si le-am taiat felii subtiri. Le-am calit apoi in unt si ulei de masline, peste care am turnat vinul si am condimentat cu sare de mare si piper.

Lasati ciupercile pana se evapora tot lichidul, amestecand din cand in cand. Personal prefer ciupercile brune pentru ca au un gust mult mai intens, insa puteti folosi si ciuperci champignon.

Separat am tras intr-o tigaie fileul de somon uns cu putin ulei de masline, sare si piper. L-am lasat sa se coaca, pe toate partile, cam 10 minute pana devine roz pal si nu mai este crud.

Intr-un bol amestecati smantana cu zeama de lamaie, putina sare, piper si 4 lingurite din apa in care au fiert pastele. Scurgeti pennele si aruncati-le in tigaie peste ciuperci, adaugati sosul alb si la final somonul maruntit cu furculita. Amestecati bine si gustati pentru a vedea daca mai trebuie condimantat sau mai doriti zeama de lamaie. La final amestecati si parmezanul si mai lasati pe foc 1-2 minute.

Serviti preparatul cald. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu somon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu feta si rosii cherry, gratinate

Postat de mirela0911

Paste cu feta si rosii cherry, gratinate

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tava se pune pe mijloc branza feta taiata in doua daca e bucata groasa si rosiile cherry spalate in jurul...

Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii si ceapa

Postat de roxana_simona

Paste cu sos de rosii si ceapa

Se pune o oala cu apa si sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si un strop de ulei. Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt,firele de ceapa verde taiate feliute subtiri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2014, 22:33
la 17.04.2014, 22:35
ce bune sunt
la 17.04.2014, 22:49
la 17.04.2014, 22:52
Supeer!
la 17.04.2014, 22:52
Astea-mi plac!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking