Ingrediente
Carnea :
- 500 g carne vita
- 3 cepe mari
- 3 linguri sos worcester
- 2 cuburi de vita knorr
- 1 lingura cimbru
- 1 lingura zeama de lamaie
Legumele :
- 200 g ciuperci proaspete
- 1 lingurita sos soia
- 1 lingurita otet balsamic
- 150 g mazare congelata
- 1/ 2 conserva porumb
- 100 ml smanatana
- sare , piper , ulei
Pastele :
Mod de preparare
Carnea :
Se spala si se taie carnea in cubulete.
Ceapa se taie solzisori si se pune la distuit in ulei , cand e aurie se adauga carnea , amestecand 3-4 min. Se adauga sosul worcester ,cuburile de vita ,cimbrul , sare, piper si apa cat sa acopere carnea si se tine pe foc aproximativ 45 min. Cand e gata se stropeste cu 1 lingura zeama de lamaie.
Legumele :
Ciupercile se curata si se taie felii subtiri , dupa care se distuie in ulei,adaugand sosul de soia, otetul balsamic,sare si piper.
Pe urma se adauga mazarea si smanatana. Se tine pe foc pana cand e mazarea facuta , dupa care se adauga porumbul apoi se ingroasa cu 1 lingura faina + apa( ca la sosul de rosii). Se mai tine pe foc 2 min.
Penne :
Se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj.
Asamblare :
Dupa ce se strecoara pastele se adauga carnea si legumele si se amesteca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu legume si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (0)
|