Ingrediente
- 400 gr paste tip penne lisce
- 150 gr praz
- 1 catel usturoi
- 2 linguri cu unt
- 3 linguri cu faina
- 350 ml apa
- 1 cub knorr legume
- 150 ml vin alb sec
- 200 ml lapte
- 150 gr branza Edamer
- sare
- piper
- 100 gr parmezan (optional)
Mod de preparare
Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele . Lasam la fiert pentru 9 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . Cand sunt fierte, le scurgem bine de apa .
Intre timp , curatam si spalam prazul si il tocam marunt . Curatam usturoiul de coaja .
Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit . Cand untul s-a topit adaugam usturoiul si prazul si lasam la calit .
Dupa cateva minute adaugam faina si amestecam bine , lasand in continuare la foc potrivit pentru 2-3 minute.
Amestecati cubul knorr cu 350 ml apa calda .
Punem apa si vinul in tigaia cu praz si amestecam usor . Lasam astfel pentru alte 3-4 minute .
Adaugam apoi laptele, amestecam si lasam pentru alte 5 minute la foc potrivit .
Intre timp dati branza Edamer prin razatoare sau daca aveti felii ,taiati in betigase foarte subtiri .
Inchidem focul la tigaia cu praz si adaugam branza amestecand usor pana ce aceasta se topeste . Potrivim de sare si piper .
Adaugam pastele in tigaie si amestecam bine .
Servim pastele calde presarate (optional) cu parmezan .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu praz si branza Edamer" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|