Ingrediente
- 200 gr sunca
- 150 gr ciuperci champignon
- 250 gr penne
- 30 gr unt
- 50 gr parmezan ras
- 1 avocado mare bine copt
- 200gr pasta de tomate
- 300 ml apa
- 1 ceapa
- 1 crenguta busuioc proaspat
- sare
- piper
- 1 praf de zahar
- 2 lingurite oregano
- 1/2 lingurita ienibahar
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita praf de usturoi
Mod de preparare
Pastele se pregatesc al dente , conform instructiunilor de pe ambalaj .
Sunca se taie cubulete.Ciupercile se taie in bucati de marime medie.Intr-o tigaie incinsa se pune untul si ceapa tocata marunt.Dupa 2-3 minute se adauga sunca si ciupercile si se lasa la foc mic cca 5 minute.Avocado se curata de coaja si se paseaza cu o furculita.Pasta de tomate se amesteca intr-un castron cu apa ,busuiocul tocat marunt ,pasta de avocado si restul condimentelor.Se amesteca pana ce se incorporeaza toate aromele , apoi se pune in tigaie peste sunca si ciuperci.Se asezoneaza dupa gust .
Cand pastele sunt al dente,se pun din apa in care au fiert,peste sos.Se amesteca bine si se mai lasa 3-4 minute la foc mic.
Se servesc imediat cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sos de rosii si avocado" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|