Penne picante cu sos de smantana

Postat de cristeena20 in Paste
3 Iun 2015 | 6053 vizualizari
Penne picante cu sos de smantana

Ingrediente

  • 1/2 pachet paste penne
  • ulei de masline
  • 150 g bacon
  • 1 carnat picant
  • 3 catei de usturoi
  • 1-2 chilli proaspeti
  • 1 cutie de ciuperci din conserva
  • 2galbenusuri de ou
  • 150 ml smantana dulce de gatit
  • busuioc verde, parmezan ras
  • sare, piper alb

Mod de preparare

Punem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline.

Intre timp preparam sosul. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam baconul cubulete. Lasam putin sa se caleasca si adaugam apoi rondele de carnat picant. Se mai lasa impreuna cca 3 minute , nu la foc mare, sa nu se arda. Apoi punem usturoi tocat marunt, ciupercile scurse din conserva si feliate si apoi foarte putina sare, piper dupa gust si busuioc verde tocat (doar o parte). Nu uitam de chilli. Il tocam marunt si il aduagam la tigaia. Cand pastele au fiert, le scoatem (pastram din apa in care au fiert) si le adaugam la sos. Amestecam si lasam sa se intrepatrunda ingredientele. Turnam jumate polonic din apa in care au fiert si amestecam cu grija. 

Galbenusurile de ou le amestecam cu smantana si aduagam putina apa fierbinte, treptat, ca s anu s efaca branza in contactul cu pastele din tigaie. SI turnem peste paste, amestecand cu grija si reducand focul la minim. Lasam inca putin, nu mult, doar cat sa ajunga sosul de smantana la punctul de fierbere cateva secunde. Apoi stingem si aduagam inca putin busuioc proaspat. Punem capacul. Servim cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne picante cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Gnocchi de morcovi in unt aromat

Postat de Anett

Gnocchi de morcovi in unt aromat

Curatam morcovii si le taiem in rondele. Le punem intr-un castron cu apa sarata si le fierbem pana devin moale. Strecuram bine si le asezam intr-un bol mare. Lasam sa raceasca cateva minute,...

Citeste continuarea

Lasagna cu ton si sardine

Postat de cristeena20

Lasagna cu ton si sardine

- Daca nu avem sos bechamel gata cumparat putem face din 50 gr faina  amestecata cu 50 grame unt pe foc si adaugam 500 ml lapte. (sa iasa 500 ml sos). Adaugam sare, piper alb si razuim putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2015, 11:44
Ce buuuuuun
la 03.06.2015, 11:52
la 03.06.2015, 11:59
Super! Ce bune ar fi acum o portie!
la 03.06.2015, 12:23
>> multumesc- nu mai am Simona, au trecut aseara. Dar daca vii la mine, pun de indata sa se faca altele
la 03.06.2015, 12:47

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking