Penne picante cu sos de smantana

Postat de cristeena20 in Paste
3 Iun 2015 | 6097 vizualizari
Penne picante cu sos de smantana

Ingrediente

  • 1/2 pachet paste penne
  • ulei de masline
  • 150 g bacon
  • 1 carnat picant
  • 3 catei de usturoi
  • 1-2 chilli proaspeti
  • 1 cutie de ciuperci din conserva
  • 2galbenusuri de ou
  • 150 ml smantana dulce de gatit
  • busuioc verde, parmezan ras
  • sare, piper alb

Mod de preparare

Punem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline.

Intre timp preparam sosul. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam baconul cubulete. Lasam putin sa se caleasca si adaugam apoi rondele de carnat picant. Se mai lasa impreuna cca 3 minute , nu la foc mare, sa nu se arda. Apoi punem usturoi tocat marunt, ciupercile scurse din conserva si feliate si apoi foarte putina sare, piper dupa gust si busuioc verde tocat (doar o parte). Nu uitam de chilli. Il tocam marunt si il aduagam la tigaia. Cand pastele au fiert, le scoatem (pastram din apa in care au fiert) si le adaugam la sos. Amestecam si lasam sa se intrepatrunda ingredientele. Turnam jumate polonic din apa in care au fiert si amestecam cu grija. 

Galbenusurile de ou le amestecam cu smantana si aduagam putina apa fierbinte, treptat, ca s anu s efaca branza in contactul cu pastele din tigaie. SI turnem peste paste, amestecand cu grija si reducand focul la minim. Lasam inca putin, nu mult, doar cat sa ajunga sosul de smantana la punctul de fierbere cateva secunde. Apoi stingem si aduagam inca putin busuioc proaspat. Punem capacul. Servim cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne picante cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Spatzle cu carnaciori si sos de rosii

Postat de timea

Spatzle cu carnaciori si sos de rosii

Avem nevoie de doua tigai adanci sau orice alt vas doriti. Eu am folosit cele doua wok-uri pe care le am in dotare. In primul am topit untul si am adaugat pastele. Le-am lasat pe foc amestecand...

Citeste continuarea

Salata de paste cu feta

Postat de caroline

Salata de paste cu feta

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.  Cand pastele au fiert, le scurgem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2015, 11:44
Ce buuuuuun
la 03.06.2015, 11:52
la 03.06.2015, 11:59
Super! Ce bune ar fi acum o portie!
la 03.06.2015, 12:23
>> multumesc- nu mai am Simona, au trecut aseara. Dar daca vii la mine, pun de indata sa se faca altele
la 03.06.2015, 12:47

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking