Penne Rigate con pancetta e funghi porcini

Postat de adasev12 in Penne
23 Dec 2011 | 6103 vizualizari
Penne Rigate con pancetta e funghi porcini

adicaaaaaa paste cu kaizer si hribi...eeeeee....am vrut si eu sa sune mai cool.....pai..... ce sa mai zic....f bune

Ingrediente

  • 150 g pancetta afumata ( sau kaizer la noi...)
  • 150 g hribi proaspeti congelati
  • un fir ce ceapa verde
  • 1/2 fir praz
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • sare, piper, curry, oregano uscat, patrunjel verde
  • 3 lg parmigiano ras+ pt servit( optional)
  • 300 g paste penne rigate

 

Mod de preparare

Se taie ceapa , usturoiul si prazul marunt si se pun la inmuiat in ulei de masline, la foc mic.

Se pun pastele la fiert in apa sarata.

Cand ceapa si prazul s-au calit punem pancetta taiata cubulete, apoi hribii asa congelati. Lasam la calit la foc mic, cam 10-12 minute, cat timp fierb pastele. Amestecam mereu si din cand in cand punem cate un polonic de apa de la paste. Spre sfarsitul fierberii adugam putin oregano, piper si un praf de curry si daca mai este nevoie si sare. Mai punem apa, astfel incat sa acopere toata compozitia, apoi punem parmigiano si amestecam bine.

Vom observa ca apa va deveni sos din cauza la parmigiano. Stingem focul. Strecuram pastele si asa fierbnti le rasturnam peste compozitia de pancetta si ciuperci. Punem si patrunjel verde si amestecam bine. Punem in farfurii si dupa placere mai putem adauga inca o lingura de parmigiao . Eu am pus ca-mi place tare cu paste,

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate con pancetta e funghi porcini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Serpentelli cu legume si branza elvetiana

Postat de Ela68

Serpentelli cu legume si branza elvetiana

1. Fierbeti pastele cu sare conform indicatiilor de pe pachet,  2. Tocati ceapa marunt si puneti-o la calit in unt.Adaugati ciupercile curatate si taiate, ardeiul taiat fideluta, morcovul...

Citeste continuarea

Musaca cu paste

Postat de ianculubita

Musaca cu paste

Calim ceapa si usturoiul in ulei,adaugam carnea,o lasam pana se albeste amestecand mereu,bulionul iar dupa cateva minute rosiile curatate de coaja,tocate marunt,dafinul,supa,sare,piper dupa care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2011, 14:09
la 23.12.2011, 14:48
imi plac la nebunie
la 23.12.2011, 16:06
plac
la 23.12.2011, 16:21
Cooooooooooooool!
Sarbatori Fericite si o pup dulce pe craciunita ta
la 23.12.2011, 16:47
si eu,si eu ,dai?

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking