Penne rigati cu ciuperci si smantana

Postat de adasev12 in Penne
11 Apr 2011 | 6673 vizualizari
Penne rigati cu ciuperci si smantana

poftiti la paste!

Ingrediente

  • 300 g paste , mezze penne rigate am avut de data aceasta
  • 200 g ciuperci champignion
  • jum de ceapa
  • jum de ardei
  • 150 ml smantana
  • cam 2 maini de parmigiano ras
  • 100 l lapte
  • o l-ita pesto de busuioc si semnite de pin
  • masline negre
  • patrunjel verde

Mod de preparare

pastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei de masline, cam 10 min.

intre timp ciupercile curatate se feliaza si se pun la calit in ulei de masline cu ceapa si ardeiul taiate marunt. Se lasa cam 5 min apoi se acopera cu o cana de apa si se lasa sa fiarba pana scade cam toata apa ( vreo 10 min.)

Se face intre timp o maia din smantana batuta cu laptele si amestecata cu parmigiano ras. se toarna aceasta compozitie peste ciupercile facute, se amesteca  cateva minute la foc mic ca sa topeasca parmigiano, se sareaza, pipereaza dupa gust. se pun si cateva masline...eu am avut intregi, din saramura,  excelente...sau poate mie mi separe, fiindca imi plac tare mult maslinele....se mai adauga si pesto de busuioc si pin...ii da o aroma f interesanta, dar e f aromat, trebuie pus putin...

pastele scurse si trecute sub jet de apa rece, apoi amestecate cu ulei de masline, se toarna peste ciuperci , se amesteca bine si se serveste. la masa se mai poate adauga smantana proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigati cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Spalam ciupercile, le scurgem bine si le taiem bucatele. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ciupercile, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Le inabusim 2 minute, apoi adaugam jumatate...

Citeste continuarea

Paste cu carne tocata si mazare

Postat de Alina26

Paste cu carne tocata si mazare

1.Punem  ulei la incins intr-o tigaie. 2.Am curatat legumele,le-am tocat marunt si le-am pus la calit. 3.Cand s-au inmuiat putin legumele,am adaugat carnea si am lasat sa scada zeama.Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2011, 22:02
la 11.04.2011, 22:09
la 11.04.2011, 23:31
kuki, cris...mersi fetelor
la 11.04.2011, 23:36
bune pastele astea, dar se pun pe soldulete
la 12.04.2011, 01:10
diana....nu mai pune la soocoteala... ...cu moderatie, nu se pune....

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking