Pepene verde in otet (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale in Muraturi
14 Oct 2013 | 20681 vizualizari
Pepene verde in otet (reteta Motan)

Am pus pepenasi in saramura impreuna cu gogonelele si daca au ramas m-am gandit sa pun si in otet.

Ingrediente

  • pepene verde
  • frunze de telina
  • hrean
  • boabe de mustar
  • OTETUL
  • 1 l otet de vin
  • 5 l apa
  • 1 lingura sare la litru de compozitie
  • 6 linguri zahar la litru de compozitie
  • 1/2 lingurita de boabe de mustar la litru de compozitie
  • frunze de telina

Mod de preparare

Pepenele verde se spala foarte bine si se sterge.

Pepenele se taie felii de aproximativ 2 centimetri cu coaje cu tot, si apoi in triunghiuri mai mici, in functie de borcanele folosite.

Hreanul se curata si se taie betigase.

Frunzele de telina se spala.

In borcanele sterilizate se pune un varf de lingurita de boabe de mustar, frunze de telina si 3-4 bucati de hrean.

Se aranjeaza in borcan bucatile de pepene cat mai bine.

Deasupra se mai pun 2-3 bucati de hrean si frunza de telina.

Se face amestecul de otet si se pune la fiert intr-o oala cu capac impreuna cu cateva frunze de telina.

Cand da in clocot se lasa 2-3 minute si se da la o parte.

Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude.

Se toarna otetul fierbinte in borcane.

Se roresc sa iasa aerul, se completeaza cu otet si se pune capacul.

Se pun la racit invelite intr-o patura.

Cand sunt racite se pun in camara.

Se acresc in 2-3 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene verde in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ardei iuti la otet

Postat de Dya

Ardei iuti la otet

Spalam bine ardeii, ii asezam in borcane curate si presaram sarea peste acestia (o lingura de sare pentru fiecare borcan sau dupa gust; m-am oprit la una jumate). Adaugam apoi otetul, cam un sfert...

Citeste continuarea

Gogosari in sos de rosii

Postat de merisor67

Gogosari in sos de rosii

De menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat. Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2013, 16:46
In otet nu am mancat niciodata, dar sigur e bun
la 14.10.2013, 16:48
la 14.10.2013, 16:54
arata bine
la 14.10.2013, 16:55
Pana nu gust nu ma pronunt...
la 14.10.2013, 16:57
abia astept sa-i gustam )

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking