Peperonata-Ardei in sos de rosii

Postat de nadea68 in Mancaruri de legume
21 Ian 2014 | 4549 vizualizari
Peperonata-Ardei in sos de rosii

E o retata din Italia care mie imi place foarte mult...Numele Peperonata vine de la ,,peperoni''-ardei :)

Ingrediente

  •  4 ardei grasi, posibil colorati 
  • 1 ceapa 
  • 2 capatani de usturoi 
  • 4 rosii sau suc de rosii
  • sare 
  • ulei -piper -busuioc

Mod de preparare

Spalam ardeii si-i taiem fasii. Intr-o tigaie punem ulei sa se incalzeasca. Adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul.Lasam la calit cateva minute,dupa care adaugam ardeii si 1/2 pahar de apa.Acoperim si lasam la fert.

Cand ardeiul s-a inmuiat ,adaugam rosiile taiate marunt sau sucul de rosii,eu am folosit suc de rosii 200 ml. Lasam la fiert 15-20 minute,potrivim de sare si piper . Cand sucul s-a restrans un pic,mancarica e gata.Adaugam busuiocul si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peperonata-Ardei in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Postat de andaoana

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora . Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba. Cand apa a inceput sa...

Citeste continuarea

Ciuperci cu lime si patrunjel verde

Postat de andaoana

Ciuperci cu lime si patrunjel verde

Ciupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi). Ceapa verde am tocat-o mai mare , iar usturoiul l-am pisat ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2014, 19:44
Buna
la 21.01.2014, 19:49
este excelenta; stiu ca am facut reteta de genul asta , bravo
la 21.01.2014, 19:58
la 21.01.2014, 20:03
multumesc
la 21.01.2014, 20:13

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking