Peperonata-Ardei in sos de rosii

Postat de nadea68 in Mancaruri de legume
21 Ian 2014 | 4541 vizualizari
Peperonata-Ardei in sos de rosii

E o retata din Italia care mie imi place foarte mult...Numele Peperonata vine de la ,,peperoni''-ardei :)

Ingrediente

  •  4 ardei grasi, posibil colorati 
  • 1 ceapa 
  • 2 capatani de usturoi 
  • 4 rosii sau suc de rosii
  • sare 
  • ulei -piper -busuioc

Mod de preparare

Spalam ardeii si-i taiem fasii. Intr-o tigaie punem ulei sa se incalzeasca. Adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul.Lasam la calit cateva minute,dupa care adaugam ardeii si 1/2 pahar de apa.Acoperim si lasam la fert.

Cand ardeiul s-a inmuiat ,adaugam rosiile taiate marunt sau sucul de rosii,eu am folosit suc de rosii 200 ml. Lasam la fiert 15-20 minute,potrivim de sare si piper . Cand sucul s-a restrans un pic,mancarica e gata.Adaugam busuiocul si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peperonata-Ardei in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Orez cu legume

Postat de mitinita

Orez cu legume

Orezul se spala si se scurge. Legumele se curata si se taie cubulete.  Ceapa se caleste in ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul, dovlecelul si rosia.  Se adauga orezul, apa,...

Citeste continuarea

Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

Postat de timea

Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund. Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline. Adaugam miezul de dovlecel taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2014, 19:44
Buna
la 21.01.2014, 19:49
este excelenta; stiu ca am facut reteta de genul asta , bravo
la 21.01.2014, 19:58
la 21.01.2014, 20:03
multumesc
la 21.01.2014, 20:13

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking