Pere aromate in sirop

Postat de simona72 in Dulciuri
12 Apr 2013 | 3408 vizualizari
Pere aromate in sirop

Din gama retetelor rapide si gustoase...

Ingrediente

  • 3 pere
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 3 cuisoare
  • 1 anason stelat
  • 2 pastai cardamon
  • 1 plic zahar vanilat
  • pt decor:
  • o capsuna
  • o lingura iaurt gras

Mod de preparare

Perele se curata de coaja, se pastreaza codita, iar partea opusa sa taie in plan drept si se scot simburii. Se pune apa cu zaharul la fiert si se adauga toate mirodeniile in apa. Cind incepe sa fiarba se pun perele, deasupra se pune un capac facut din hirtie de copt. Se lasa perele sa fiarba 5 minute, se scot iar siropul se lasa 30 minute, pina scade si devine un sirop gros. Se pune para pe farfurie, peste para se toarna sirop si se serveste cu o lingura iaurt gras si o capsuna taiata felii pt aspect si culoare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere aromate in sirop" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker

Postat de merisor67

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu sarea, folosind telul, adaugam treptat zaharul si batem energic pana se intareste compozitia, apoi incorporam pe...

Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a papanasilor

Postat de cristeena20

Desert reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2013, 21:24
buuune
la 12.04.2013, 21:25
ce spor ai avut astazi in bucatarie!
la 12.04.2013, 21:39
bun
la 12.04.2013, 21:40
Bune si frumoase
la 12.04.2013, 21:44
foarte aratoase!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking