Ingrediente
Ingrediente necesare pentru reteta de Pere in aluat
- 4 pere, mai tari
- 100 gr zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara macinata
- ¼ lingurita cuisoare macinate
- coaja rasa de la ½ lamiae
- semintele de la 1 pastaie de vanilie
- Aluat
- 200 gr unt
- 100 gr zahar pudra
- 2 oua
- 400 gr faina
- ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Preparare Pere in aluat
1. Incinge cuptorul la 180°C.
2. Pentru aluat, bate untul cu zaharul, incorporeaza cate un ou pe rand apoi adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Lasa aluatul la rece pana pregatesti perele.
3. Curata perele de coaja. Taie perele in jumatate, pe orizontala apoi scoate semintele scobindu-le pentru a se face loc pentru zahar. Amesteca zaharul cu restul ingredientelor apoi umple perele cu acesta.
4. Intinde aluatul si taie-l in 8 bucati egale. Aseaza cate o jumatate de para pe fiecare bucata apoi imbraca perele in aluat. Da totul la copt pana cand aluatul se rumeneste usor.
Perele in aluat se servesc calde impreuna cu un glob de inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|