Prajitura "televizor'

Postat de ralu_ca in Prajituri
8 Iun 2013 | 16822 vizualizari
Prajitura "televizor'

"televizorul" meu....are diametrul cam mare...dar e ok! Merita!

Ingrediente

  • Aluat 1:cu cacao si se fac doua foi
  • 2 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 1 pachet amoniac stins in zeama lamaie
  • faina cat cuprinde pentru o coca nu prea tare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta vanilie
  • Aluat2:pentru o foaie galbena
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta vanilie
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 8 linguri faina
  • 400 g zahar
  • 300 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • esenta vanilie
  • Umplutura:
  • gem de caise+pere
  • 150 ml zahar vanilat
  • cacao pt pudrat

Mod de preparare

Aluat blat cacao:

Toate ingredientele mentionate se amesteca si se formeaza aluatul, pe care il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Coacem la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Aluat blat galben:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se omogenizeaza foarte bine. Se adauga faina si albusurile batute spuma. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aprox 20 min.

Crema:

Intr-o cratita punem laptele cu faina , zaharul si le omogenizam. Acestea se fierb pana se leaga bine ( ca o ciulama groasa ). Se lasa sa se raceasca si se adauga untul spuma, zeama de lamaie ( sa fie mai acrisoara ), esenta vanilie. 

Asamblare:

Pe o tava asezam prima foaie neagra, apoi turman jumatate din crema, gem, blatul galben care a fost insiropat, gem, crema, iar la final blatul negru insiropat si pudrat cu cacao.    

                

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "televizor'" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Televizor

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet  si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai...

Citeste continuarea

Desert prajitura televizor

Postat de Oana

Desert prajitura televizor

Foi de cacao : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul. Se pune amoniul in lapte si dupa ce se umfla putin se adauga in compozitie. Se mixeaza mai departe cacaua si apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2013, 21:09
la 08.06.2013, 21:10
daca e mare,ne ajunge si noua un centimetru doi
la 08.06.2013, 21:20
la 08.06.2013, 21:22
O praji foarte, foarte buna!
la 08.06.2013, 21:22
e foarte mare..va astept!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking