Ingrediente
- Aluat 1:cu cacao si se fac doua foi
- 2 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri lapte
- 12 linguri ulei
- 4 linguri cacao
- 1 pachet amoniac stins in zeama lamaie
- faina cat cuprinde pentru o coca nu prea tare
- 2 plicuri zahar vanilat
- o fiola esenta vanilie
- Aluat2:pentru o foaie galbena
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- o fiola esenta vanilie
- Crema:
- 1 l lapte
- 8 linguri faina
- 400 g zahar
- 300 g unt
- zeama de la o lamaie
- esenta vanilie
- Umplutura:
- gem de caise+pere
- 150 ml zahar vanilat
- cacao pt pudrat
Mod de preparare
Aluat blat cacao:
Toate ingredientele mentionate se amesteca si se formeaza aluatul, pe care il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Coacem la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.
Aluat blat galben:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se omogenizeaza foarte bine. Se adauga faina si albusurile batute spuma. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aprox 20 min.
Crema:
Intr-o cratita punem laptele cu faina , zaharul si le omogenizam. Acestea se fierb pana se leaga bine ( ca o ciulama groasa ). Se lasa sa se raceasca si se adauga untul spuma, zeama de lamaie ( sa fie mai acrisoara ), esenta vanilie.
Asamblare:
Pe o tava asezam prima foaie neagra, apoi turman jumatate din crema, gem, blatul galben care a fost insiropat, gem, crema, iar la final blatul negru insiropat si pudrat cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "televizor'" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|