Perisoare de pui cu sos bechamel

Postat de Patricia_Iordache_79 in Pui
8 Mar 2013 | 5859 vizualizari
Perisoare de pui cu sos bechamel

In cautarile mele pe net, avand ca scop: "Ce sa mai gatesc cu pui?" am gasit aceasta reteta la Lumea Laurei. E un preparat delicios, doar ca, in sosul bechamel am adaugat putin usturoi pisat. Asa a fost pe gustul meu ;)

Ingrediente

Ce ne trebuie pentru perisoare:

  •  500 gr. carne de pui tocata (eu am folosit pulpe si piept de pui);
  •  1 ceapa mica;
  •  2 linguri orez;
  •  1 ou;
  •  1 cub cu aroma de pui;
  •  sare
  •  piper;
  •  patrunjel;
  •  marar.

Ce ne trebuie pentru sosul bechamel:

  •  600 ml. lapte;
  •  50 gr. unt;
  •  50 gr. faina;
  •  1/2 ceapa;
  •  6 cuisoare;
  •  4 frunze dafin;
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare

Cum preparam perisoarele:  

Punem intr-o oala 2 l de apa, la fiert. Amestecam intr-un vas carnea tocata, oul, ceapa tocata marunt, orezul (spalat si scurs), patrunjel, marar, sare, piper.

Cu mainile ude, modelam din aceasta compozitie perisoare putin mai mari decat o nuca. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam cubul cu aroma de pui (dizolvat in putina apa), lasam 5 minute si apoi adaugam perisoarele.

Din momentul in care perisoarele s-au ridicat la suprafata, dam focul la minim si le mai lasam sa fiarba 20 minute.

Se scot pe farfurie si, cat sunt calde, se adauga sosul bechamel si se orneaza cu verdeata.  

Cum preparam sosul bechamel:  

In jumatatea de ceapa spalta si curatata, impingem cuisoarele si foile de dafin (cu ajutorul unui cutitas facem mici crestaturi in ceapa si bagam foile de dafin).


Intr-o cratita mica punem laptele si adaugam ceapa impanata. Punem la foc moderat si lasam pana aproape sa inceapa sa fiarba. NU lasam sa fiarba!
Oprim focul si lasam 5 minute sa infuzeze, apoi aruncam ceapa.

In alta cratita cu fundul gros (ca sa nu ardem preparatul) topim untul si cand acesta s-a topit complet, adaugam faina si amestecam 5 minute cu un tel, astfel incat sa nu se arda faina!


In acest moment adaugam treptat laptele, amestecand cu telul. Sosul este gata cand are consistenta unei smantani fluide. Se ia ed pe foc, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Putem face un test, punand putin sos pe dosul unei linguri si trecand cu degetul pe mijlocul ei. Daca sosul nu curge peste dunga facuta de deget inseamna ca este bun.

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 500-600 ml. sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de pui cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare de pui in sos bechamel

Postat de bitza

Perisoare de pui in sos bechamel

Perisoare: Carnea de pui se marunteste si se condimenteaza.Ceapa se poate pune in robot sau se poate toca foarte marunt cu un cutit.Carnea se amesteca cu ceapa,oul si orezul!Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2013, 16:48
la 08.03.2013, 16:49
la 08.03.2013, 17:20
la 08.03.2013, 17:28
la 08.03.2013, 17:29
buuune

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking