Perisoare in sos de rosii

Postat de Doinavar in Mancaruri cu carne
5 Mar 2013 | 12483 vizualizari
Perisoare in sos de rosii

Sunt asemanatoare cu chitelutele, dar mai sanatoase, pentru ca nu le mai prajim, le fierbem direct in sos.

Ingrediente

  • 400 g carne tocata
  • 1 legatura patrunjel+marar
  • 3 linguri ketchup
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa mica
  • 400 ml suc de rosii
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper, cimbru, oregano dupa gust

Mod de preparare

Puneti carnea intr-un bol, adaugati verdeata tocata, ketchup, pesmet, 3 linguri de faina, oul, sare, piper, condimente dupa gust si omogenizati compozitia.

Eu am pus si putin usturoi. Curatati si tocati ceapa pestisori, apoi puneti-o la calit in ulei intr-o craticioara. Dupa 5-6 minute adaugati bulionul si 100 ml apa. Condimentati, adaugati foile de dafin si lasati sa fiarba la foc foarte mic. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari, pe care le tavaliti prin faina ramasa si le puneti imediat in sosul care fierbe. Lasati-le sa fiarba in sos 20 de minute, la foc mic. Desfaceti o lingura de faina, care a ramas dupa ce ati tavalit perisoarele, in putina apa si turnati-o incet in sos amestecand ca sa nu se prinda.

Mai lasati sa fiarba 4-5 minute, la foc foarte mic, amestecand din cand in cand, apoi dregeti gustul. Mie imi place sa pun si un strop de zahar, putin otet balsamic, un praf de baza pentru mancaruri. Mancarea este gata. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l...

Citeste continuarea

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Postat de merisor67

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2013, 19:15
Cu mămăligă ar fi nemaipomenite. Super!
la 05.03.2013, 19:19
Iar mi-a luat-o Padre inainte cu comentatul
la 05.03.2013, 19:20
lasa Padre ca sunt bune si cu paine
la 05.03.2013, 19:22
Numai belele fac văd eu.
la 05.03.2013, 19:26
mamaaaaaaaaa, ce-mi vad ochii!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking