Peste cod (bacalhau) cu cartofi prajiti la cuptor

Postat de cristeena20 in Peste
20 Mai 2014 | 5171 vizualizari
Peste cod (bacalhau) cu cartofi prajiti la cuptor

Inca una din multele retete delicioase cu pestele traditional potrughez bacalhau (cod)

Ingrediente

  • 6 fileuri de peste cod gata inmuiat in apa
  • 2 oua
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 2 rosii medii bine coapte
  • 1/2 cutie de rosii in conserva
  • 1 pahar de suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • dafin, sare, piper alb, ulei pentru prajit; coriandru verde

Mod de preparare

- Pestele gata inmuiat si desarat se presara cu piper (sare nu are nevoie, deoarece e un  peste pastrat in sare) si zdrobim cativa catei de usturoi.Dam prin faina  si ou batut , apoi le prajim pe toate partile. Daca avem bucati mai groase (care sunt cele mai bune) le prajim si pe grosime. Le scoatem si punem deo+arte.

- Cartofii ii curatam si ii taiem rondele. apoi ii prajim in ulei incins. Ii scoatem intr-un vas si ii condimentam cu sare si piper alb. Punem deoparte.

- Pregatim sosul de ceapa. Ceapa o taiem solzisori si o punem in tigaie cu ulei de masline din abundenta sa se caleasca la foc mic si acoperita cu capac. Punem di 2 foi de dafin.Cand ceapa se inmoaie , punem putina sare si mai lasam sub capac. Neaparat ceapa trebuie sa fie moale . Adaugam usturoiul tocat si apoi stingem cu vinul. Cand scade si vinul adaugam rosiile si apoi sucul de rosii. Lasma la foc mare sa se ingroase si sa se inmoaie bine rosiile. Adaugam piper si la final coriandru verde proaspat.

- Intr-un vas termorezistent aranjam rondelele de cartofi prajiti (jumate din cantitate) sa acopere bine fundul vasului, asezam bucatile de peste una langa alta si apoi acoperim iar cu restul cartofilor. Deasupra turnam sosul de ceapa cu rosii si apasam bine sa intre intre cartofi. Mai stropim cu ulei de malsine si bagam la cuptorul incins la 180 grade pt cca 20-25 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cod (bacalhau) cu cartofi prajiti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Plachie de peste

Postat de rocsi_1612

Plachie de peste

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati si-l condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Rosiile le coacem intr-o tigaie grill si...

Citeste continuarea

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Postat de comanligia

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste. Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2014, 23:27
ce bunatate ! am facut si eu in cuptor, dar cu rosii si ceapa (pe vremea cand imi mergea cuptorul )
la 21.05.2014, 02:41
la 21.05.2014, 06:23
la 21.05.2014, 06:33
la 21.05.2014, 07:49

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking