Peste crocant cu garnitura de orzo cu fenicul si pesto

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
24 Apr 2018 | 2775 vizualizari
Peste crocant cu garnitura de orzo cu fenicul si pesto

Ingrediente

  • Pentru peste:
  • 4 bucati cod (eu am folosit congelat)
  • 1 rosie
  • 5 rosii uscate la soare
  • ulei
  • pesmet
  • 1/3 ardei rosu
  • unt la temperatura camerei
  • 30 grame branza rasa
  • oregano, busuioc, cimbru dupa preferinte
  • pudra de ceapa
  • Pentru orzo:
  • 2 salote
  • 3 catei de usturoi
  • 2 bulbi fenicul
  • 500 grame praz
  • 335 grame orzo
  • 160 grame pesto genovese
  • 100 grame Parmezan. Grana Padano sau Provolone ras
  • 2 cuburi concentrat de legume
  • 1 lingura de unt
  • sare, piper

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Intr-un blender, se amesteca rosiile uscate la soare cu branza, putin ulei si ierburile. Rosia si ardeiul se taie cuburi mici si se amesteca, folosind o lingura, cu mixul obtinut anterior, putin unt la temperatura camerei si pudra de ceapa pana se obtine o pasta omogena. Se presara sare si piper pe bucatile de peste si se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se adauga pasta obtinut anterior deasupra. Se gatesc in cuptor 10-12 minute sau pana cand pestele este gatit complet.

Cuburile concentrat se dizolva in 700 de ml de apa fierbinte. Salota se toaca marunt si usturoiul se piseaza. 

Se indeparteaza frunzele feniculului si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii. Feniculul se taie julienne. Prazul se taie rondele.

Se soteaza salota si usturoiul in unt, 2 minute, la foc mic. Se adauga orzo si se soteaza 1 minut la foc mediu. Se adauga supa obtinuta anterior si se lasa la foc mic, acoperit cu un capac 10-12 minute. Se adauga apa daca este nevoie. 

Se incalzeste mare parte din pesto intr-o tigaie si se adauga feniculul si prazul. Se soteaza 1 minut, la foc mare. Se adauga 4 linguri de apa, sare si piper, se acopera cu un capac si se lasa 8 minute, la foc mediu. Se amesteca din cand in cand. 

Se adauga jumatate din cantitea de branza peste orzo si sare si piper daca este nevoie. 

Se serveste pestele cu orzo presarat cu restul de branza, frunzele de fenicul si pesto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste crocant cu garnitura de orzo cu fenicul si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Limba de mare ca-n reteta daneza

Postat de Constelatialeu

Limba de mare ca-n reteta daneza

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...

Citeste continuarea

Sardine prajite

Postat de retetele_tinei

Sardine prajite

Eu pentru aceasta reteta folosesc sardine proaspete... Sardinele se spala sub un jet de apa rece (ca sa se duca solzisorii), apoi li se taie capul si li se scot intestinele, apoi, se pun la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2018, 16:29
Imi place mult reteta . De la A la Z.Multumesc pentru inspiratie
la 24.04.2018, 17:19
Imi place pestele crocant...la restul nu ma pronunt...ca eu is mai conservatoare....
la 24.04.2018, 17:32
la 24.04.2018, 17:47
la 24.04.2018, 18:36
Buna!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking