Peste cu sos de smantana si rom

Postat de Adinuta in Peste
5 Oct 2009 | 7842 vizualizari
Peste cu sos de smantana si rom

Am gasit pe un site la un moment dat o reteta de peste cu sos de scotch. Si am experimentat cu rom (nu esenta, ci de baut) si cred ca a iesit ceva bun si interesant. Pentru ca am folosit peste Dorada si Rom Arucas, am trecut-o la reteta de origine spaniola. Dar poate fi facuta si cu alt fel de peste si rom. Sper sa va placa!

Ingrediente

  • 2 pesti
  • 0 ceapa mica
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • paste (am folosit un sfert punga paste colorate)
  • branza capra
  • unt sarat
  • ulei masline
  • migdale macinate (cam 100 gr)
  • 2-3 linguri rom rosu
  • condimente dupa gust (oregano sau ierburi de provence)

Mod de preparare

Pasul 1: Se pune intr-un vas apa cu un pic de sare si ulei de masline la fiert (pentru spaghete). Cum pestele l-am cumparat gata curatat, trecem la prepararea lui. Intr-un castron am batut un ou cu un pic de sare si condimente si am uns bine pestele cu el. Pe o farfurie mare am pus migdalele macinate prin care am tavalit bine pestele.

Pasul 2: Punem unt la topit intr-o tigaie si rumenim bine pestele cam cate 3-4 minute pentru fiecare parte. Cum asta era singura tigaie din dotare, eu i-am facut pe rand si i-am scos frumos la absorbit grasime pe o farfurie cu hartie. Intre timp am pus si pastele la fiert.

Pasul 4: Am taiat ceapa pestisori si am pus-o la aurit in putin unt. Cand a inceput sa se inmoaie, am insiropat-o cu 2 linguri de rom si am amestecat usor pana la evaporare. Apoi am adaugat smantana, un galbenus de ou si cand a dat in clocot, inca o lingura de rom si ce-a mai ramas din migdale. Am mai lasat-o cateva secunde pe foc si am oprit. Pastele le-am scos la stors si racit.

Pasul 5: Pe o farfurie am intins sos alb din belsug si am pus deasupra la dormitat un peste prajit.

Pasul 6: Spaghetele le-am pus intr-un bol si le-am amestecat cu ulei de masline, un pic de sare, ierburi de provence. Apoi cu o lingura si-o furculita am facut cuiburi din paste si le-am asezat frumos pe farfurie peste sos, langa peste. In fiecare cuib am pus cate o bucatica de branza. Am mai decorat pestele cu un pic de sos si gata: pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de smantana si rom" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati

Postat de privatelaura

Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati

Peștele se decongelează. Se curăță bine, se spală și se șterge cu un șervet de hârtie. Se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin deoparte. Se pregătește o...

Citeste continuarea

Scrumbie sarata

Postat de Ksenya

Scrumbie sarata

Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2009, 21:50
Adinuta, bine ai venit printre Bucatarasi. Cum e viata in Polonia?
la 06.10.2009, 03:00
Multumesc de primire! Deocamdata e bine (sunt doar de doua luni in Varsovia), ma acomodez, invat ... si sper sa pun si retete de pe-aici, doar timp sa fie
la 06.10.2009, 11:21
abia acum am vazut ca am gresit ceva ieri si nu am incarcat decat o poza :( le-am pus acum si pe resttul... e ok? scuze, sunt incepatoare pe site
la 06.10.2009, 11:33
Foarte apetisanta reteta si atat de frumos prezentata!
la 06.10.2009, 15:32
multumesc frumos!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking