Ingrediente
- 2 pesti
- 0 ceapa mica
- 200 ml smantana
- 2 oua
- paste (am folosit un sfert punga paste colorate)
- branza capra
- unt sarat
- ulei masline
- migdale macinate (cam 100 gr)
- 2-3 linguri rom rosu
- condimente dupa gust (oregano sau ierburi de provence)
Mod de preparare
Pasul 1: Se pune intr-un vas apa cu un pic de sare si ulei de masline la fiert (pentru spaghete). Cum pestele l-am cumparat gata curatat, trecem la prepararea lui. Intr-un castron am batut un ou cu un pic de sare si condimente si am uns bine pestele cu el. Pe o farfurie mare am pus migdalele macinate prin care am tavalit bine pestele.
Pasul 2: Punem unt la topit intr-o tigaie si rumenim bine pestele cam cate 3-4 minute pentru fiecare parte. Cum asta era singura tigaie din dotare, eu i-am facut pe rand si i-am scos frumos la absorbit grasime pe o farfurie cu hartie. Intre timp am pus si pastele la fiert.
Pasul 4: Am taiat ceapa pestisori si am pus-o la aurit in putin unt. Cand a inceput sa se inmoaie, am insiropat-o cu 2 linguri de rom si am amestecat usor pana la evaporare. Apoi am adaugat smantana, un galbenus de ou si cand a dat in clocot, inca o lingura de rom si ce-a mai ramas din migdale. Am mai lasat-o cateva secunde pe foc si am oprit. Pastele le-am scos la stors si racit.
Pasul 5: Pe o farfurie am intins sos alb din belsug si am pus deasupra la dormitat un peste prajit.
Pasul 6: Spaghetele le-am pus intr-un bol si le-am amestecat cu ulei de masline, un pic de sare, ierburi de provence. Apoi cu o lingura si-o furculita am facut cuiburi din paste si le-am asezat frumos pe farfurie peste sos, langa peste. In fiecare cuib am pus cate o bucatica de branza. Am mai decorat pestele cu un pic de sos si gata: pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de smantana si rom" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|