Scoici St.Jacques (scallops) cu ciuperci in sos redus de peste

Postat de Cristi_Roman in Fructe de mare
16 Feb 2012 | 10103 vizualizari
Scoici St.Jacques (scallops) cu ciuperci in sos redus de peste

S-ar putea ca preparatul despre care voi scrie mai jos sa vi se para complex. Cumva este, iar in faza maxima de pregatire a lui am lucrat la 4 surse de caldura, aproape simultan. Am decis insa sa-l fac pentru a-mi exersa coordonarile intre mai multe activitati, dar si pentru ca ador fructele de mare si ma gandesc constant cum sa le dau o forma finala speciala, in afara de cele clasice mediteraneene sau asiatice.

Ingrediente

  • 200 grame carne de scoici St.Jaques (scallops);
  • 3 ciuperci mari pleurotus;
  • un cap de peste si ceva oase;
  • rucola si ulei de masline pentru sos;
  • o jumatate lingurita de curcuma (turmeric);
  • o lingura smantana lichida;
  • un cubulet de unt;
  • o jumatate de ardei gras rosu;

Mod de preparare

1. Am creat supa de peste, cam 200 de ml, prin fierberea unui cap de peste si a catorva oase mai mari timp de 8-10 minute (spre deosebire de supa/stockul de pui sau de legume, supa de peste se obtine mult mai repede). Cand a fost aproape gata am dat focul mai mic si am adaugat o lingura de smantana lichida si o jumatate de lingurita de praf de curcuma (turmeric). Am lasat totul la foc mic timp de inca 10 minute pana cand zeama s-a mai redus si ingrosat.

2. Am sotat apoi ciupercile in unt, taind in feliute codita si pastrand in forma naturala “caciuliile”. Le-am facut pe jumatate, fiindca urmau a se gati in faza finala.

3. Am rumenit carnea de scoici, tot in putin unt dar si putin piper.

4. Am preparat un sos special din rucola, ulei de masline, sare, piper, totul blenduit.

5. Am inceput gatirea/asamblarea finala, mentinand la foc mic sosul redus in oala initiala si grabindu-ma sa ma sincronizez pentru ca preparatul sa ajunga cald pe farfurie. Am turnat sosul in farfurie, apoi am aranjat feliutele de la coada ciupercilor, baza mare a ciupercilor pe centru iar deasupra acestora am pus carnea de scoici. Am mai adaugat o lingura din sosul verde, usor amarui/acrisor. Pentru decor am tocat o jumatate de ardei gras rosu in cubulete.

Iar din icrele acestor scoici am facut aceasta reteta, in caz ca ai trecut peste ea :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici St.Jacques (scallops) cu ciuperci in sos redus de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti marinati la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Creveti marinati la cuptor

Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun intr-un castron. Se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu cidrul de fructe de padure si se da la frigider pentru cateva ore,sau se...

Citeste continuarea

Creveti cu ghimbir si usturoi (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Creveti cu ghimbir si usturoi (reteta video)

Intr-o tigaie incapatoare incingem putin uleiul de masline, ghimbirul toacat, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul maruntit si calim totul pentru cateva minute cat sa se infuzeze bine toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2012, 15:29
mai mai Cristi,cand imi gatesti si mie ceva bun?
la 16.02.2012, 15:40
Cand sa-ti gatesca? Cand te vei duce la el
la 16.02.2012, 15:46
Buni,ma duc daca-mi gateste eu tot caut motive sa-mi fac drum
la 16.02.2012, 15:48
Ai di grija Dia ca-s drumurile inzapezite... )
la 16.02.2012, 16:18
minunata reteta

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking