Ingrediente
- 200 grame carne de scoici St.Jaques (scallops);
- 3 ciuperci mari pleurotus;
- un cap de peste si ceva oase;
- rucola si ulei de masline pentru sos;
- o jumatate lingurita de curcuma (turmeric);
- o lingura smantana lichida;
- un cubulet de unt;
- o jumatate de ardei gras rosu;
Mod de preparare
1. Am creat supa de peste, cam 200 de ml, prin fierberea unui cap de peste si a catorva oase mai mari timp de 8-10 minute (spre deosebire de supa/stockul de pui sau de legume, supa de peste se obtine mult mai repede). Cand a fost aproape gata am dat focul mai mic si am adaugat o lingura de smantana lichida si o jumatate de lingurita de praf de curcuma (turmeric). Am lasat totul la foc mic timp de inca 10 minute pana cand zeama s-a mai redus si ingrosat.
2. Am sotat apoi ciupercile in unt, taind in feliute codita si pastrand in forma naturala “caciuliile”. Le-am facut pe jumatate, fiindca urmau a se gati in faza finala.
3. Am rumenit carnea de scoici, tot in putin unt dar si putin piper.
4. Am preparat un sos special din rucola, ulei de masline, sare, piper, totul blenduit.
5. Am inceput gatirea/asamblarea finala, mentinand la foc mic sosul redus in oala initiala si grabindu-ma sa ma sincronizez pentru ca preparatul sa ajunga cald pe farfurie. Am turnat sosul in farfurie, apoi am aranjat feliutele de la coada ciupercilor, baza mare a ciupercilor pe centru iar deasupra acestora am pus carnea de scoici. Am mai adaugat o lingura din sosul verde, usor amarui/acrisor. Pentru decor am tocat o jumatate de ardei gras rosu in cubulete.
Iar din icrele acestor scoici am facut aceasta reteta, in caz ca ai trecut peste ea :).
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici St.Jacques (scallops) cu ciuperci in sos redus de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|