Supa wonton cu fructe de mare

Postat de Sylvia in Supe
17 Noi 2013 | 8174 vizualizari
Supa wonton cu fructe de mare

M-am indragostit de ceva vreme de bucataria asiatica, plina de arome, texturi si preparate extrem de sanatoase. Pentru mine bucataria chineazasca si cea japoneza inseamna culoare, inseamna arome indraznete, inseamna micile bulete wonton, pasta miso, ghimbirul proaspat… Va prezint asta o supa wonton simplu de realizat si extrem de aromata, o puteti face in orice varianta. Eu, pentru ca am avut bulete wonton cu creveti am facut-o cu fructe de mare.

Ingrediente

  • 250-300 ml fond de peste
  • putina pasta miso
  • putin sos soya
  • ghimbir proaspat ras
  • un fir de ulei de susan
  • un catel de usturoi zdrobit
  • putin ardei iute
  • ceapa verde
  • cateva fructe de mare- eu am pus crevete si scoici

Mod de preparare

In fondul (supa) de peste se adauga soia, pasta miso, usturoiul zdrobit, ghimbirul si se lasa sa clocoteasca pret de 5 minute. Se adauga apoi bulete de wonton (se cumpara la raionul congelate in magazinele chinezesti sau se fac de cea din aluat de ravioli chinezesti, o sa va dau reteta), crevete si scoicile. Dupa 2-3 minute se ia de pe foc si se adauga ceapa verde si ardei iute si un fir de ulei de susan.

In mai putin de 10 minute avem o supa aburinda extraordinar de aromata si sanatoaa! Puteti sa inlocuiti sau sa adaugati condimente, nu exista limite decat cele impuse de noi: nici in bucatarie, nici in viata.  Va doresc pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa wonton cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Supa crema de porumb cu rosii

Postat de licurici_lra

Supa crema de porumb cu rosii

Ceapa se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste cu cutitul, apoi se feliaza, iar rosiile se curata de pielita si se taie cubulete. Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa...

Citeste continuarea

Supa de la 1913 actualizata

Postat de Constelatialeu

Supa de la 1913 actualizata

In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore. Separat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2013, 22:52
MINUNATA!
la 17.11.2013, 22:55
Cred ca e tare buna
la 17.11.2013, 23:01
la 17.11.2013, 23:04
wow ce faza 50000 de mii de retete e incredibil felicitari tuturor bucatarsilor care au pus umarul la aceasta realizare
la 17.11.2013, 23:05
trebuie sa revin adanc si sa va vorbesc de aceste galuscute wonton care sunt bestiale si deosebite dar alta data acum facem party

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking