Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline

Postat de Irina in Ton
29 Noi 2009 | 18991 vizualizari
Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline

E prima data cand am luat ton proaspat si am cam avut emotii la preparare. In final s-a dovedit a fi un real succes.

Ingrediente

  • 4 bucati de ton
  • 2 lg ulei de masline
  • marar tocat
  • tarhon
  • maghiran
  • nucsoara
  • menta
  • sare
  • piper
  • o legatura de sparanghel
  • 4-5 rosii cherry
  • o mana de masline
  • busuioc tocat fin
  • zeama de la 1/2 lime

Mod de preparare

Am pregatit 4 bucati de ton, le-am condimentat cu sare, piper, maghiran, tarhon, nucsoara si le-am stropit cu ulei de masline. Am incalzit un vas si am pus bucatile de ton la fript fara a mai adauga ulei (e suficient cel cu care a fost stropit tonul). Dupa 2-3 minute am intors bucatile de ton pe partea cealalta si la final le-am scos pe un platou.

Sparanghelul l-am pus intr-un alt vas la inabusit cu putina apa, sare, piper si ulei de masline. Dupa doua minute am adaugat rosiile taiate in doua, maslinele, zeama de lime si la final putin busuioc. Sparanghelul l-am lasat usor crocant.

La final am asezat pe un pat de salata verde cateva fire de sparanghel, cateva rosioare, masline si o bucata de ton, iar menta am presarat-o pe deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quiche cu ton, rosii deshidratate si sparanghel

Postat de licurici_lra

Quiche cu ton, rosii deshidratate si sparanghel

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si untul taiat cubulete.  Se framanta cu degetele, pana se amesteca, apoi se adaugat apa si rosiile deshidratate, taiate marunt. Se formeaza o...

Citeste continuarea

Briose Muffins cu ton

Postat de ctlina

Briose Muffins cu ton

Curatati si taiati ceapa in rondele. Taiati rosia in cubulete. In bolul robotului puneti tonul cu sucul lui si amestecati. Adaugati ouale, pe rand unul cate unul si contnuati sa amestecati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2009, 22:39
io s fericitu' mincator a ceea ce vedeti mai sus
la 29.11.2009, 23:03
bucataras, ai toata invidia mea esti un mare norocos, iar sotia ta le super bucatareste! eu sunt topita dupa ton, la conserva, dar mai ales proaspat
la 29.11.2009, 23:22
wau!
la 30.11.2009, 10:37
Ce bine arata! de unde ai luat ton proaspat? Mie nu-mi place sparanghelul
la 30.11.2009, 11:00
Irina, vrei sa ne imbolnavesti? Arata bestial, cred ca a fost foarte bun... Bucataras, nu mai face astfel de afirmatii, daca nu vrei sa iti atragi invidia noastra.

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking