Tocanita de pui cu cartofi

Postat de Irina in Pui
21 Feb 2013 | 10612 vizualizari
Tocanita de pui cu cartofi

Este una din mancarurile cele mai simple de pe lumea asta, dar si cele mai delicioase. Am pregatit tocanita intr-un vas Zepter, pe care invat sa-l folosesc din ce in ce mai bine...:)

Ingrediente

  • 6 copanele de pui
  • 4-5 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • boia de ardei
  • 1 frunza de dafin
  • 2-3 linguri suc de rosii
  • sare
  • piper
  • marar tocat

Mod de preparare

Spalati si curatati puiul, apoi curatati toate legumele si taiati-le.

Puneti ulei in vas, porniti aragazul la treapta medie, adaugati cepele si usturoiul. Adaugati putina apa si acoperiti cu capacul. Lasati cateva minute la inabusit, avand grija ca indicatorul Termocontrolului sa fie in zona verde. 

Adaugati carnea de pui si fierbeti inca 10 minute. Reduceti caldura.

Adaugati si cartofii si o cana de supa (daca nu, se poate adauga si apa) si mai fierbeti pana cartofii sunt patrunsi. Urmariti ca indicatorul Termocontrolului sa ramana tot in zona verde. Daca trece cumva in zona rosie, dati vasul de pe foc pentru a se raci putin si, cand ajunge iar in zona verde, puneti-l din nou pe foc. Verificati daca e zeama suficienta in vas.

Adaugati sarea, piperul, foaia de dafin si boiaua de ardei, iar la final sucul de rosii. Amestecati usor pana mancarea prinde culoare si lasati cateva minute pe foc. 

La final presarati marar tocat pe deasupra sau tarhon, pentru o aroma deosebita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de pui si ciolan afumat

Postat de MotanLaOale

Tocanita de pui si ciolan afumat

Carnea de pui este de la cateva tacamuri de pui fierte separat si indepartate oasele. Ciolanul se taie bucati mai mici. Cartofii se curata si se taie cuburi. Ardeiul se curata, se spala...

Citeste continuarea

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Postat de sufletista

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi. Carnea o spalam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2013, 03:00
la 21.02.2013, 08:27
bun bun
la 21.02.2013, 09:43
super
la 21.02.2013, 09:50
o farfurie si la mine sa nu mai gatesc
la 21.02.2013, 10:05
Simplu si bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking