Tocanita de pui cu cartofi

Postat de rocsi_1612 in Pui
3 Sep 2011 | 6579 vizualizari
Tocanita de pui cu cartofi

Este o tocanita usor de realizat si nu foarte sofisticata,dar noua ne place mult si din cand in cand o preparam!!

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • 3-4 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • 1 gogosar mic
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pulpele de pui le parlim de puf,putin pe flacara aragazului.

Le spalam bine si le taiem in doua.

Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cam in 6 bucati (daca sunt mai mici ii taiem doar in 4 bucati).

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosia o curatam de pielita si o facem cubulete.

Morcovul il curatam,il spalam si il taiem bucatele mici.

Gogosarul il spalam,ii scoatem cotorul si semintele si il taiem patratele mici.

Avand toate acestea pregatite ne apucam de preparat tocanita.

Intr-o cratita punem uleiul la incins.

Adaugam pulpele si le rumenim cate 1 minute pe fiecare parte.

Apoi adaugam cam 2 cani de apa.

Cand incep sa fiarba , le spumam cu o paleta.

Adaugam legumele:rosiile,ceapa,morcovul si gogosarul.

Lasam totul sa fiarba la foc potrivit si acoperim oala cu un capac.

Cand puiul este mai bine de jumatate fiert,adaugam si cartofii.(daca considerati ca a ramas putina zeama,mai adaugati putina apa fierbinte).

Condimentam cu sare si piper  dupa gust.

Lasam pe foc in continuare,iar spre sfarsit adaugam si pasta de tomate si mai dam doar 2-3 clocote tocanitei.

Tocam niste patrunjel verde,iar cum e gata tocanita,il presaram peste acesta.

Punem pe farfurie o portie la racorit pentru a putea servi.

Pofta buna!!!!!Noi am servit cu o salata de varza alba cu varza rosie!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de pui si ciolan afumat

Postat de MotanLaOale

Tocanita de pui si ciolan afumat

Carnea de pui este de la cateva tacamuri de pui fierte separat si indepartate oasele. Ciolanul se taie bucati mai mici. Cartofii se curata si se taie cuburi. Ardeiul se curata, se spala...

Citeste continuarea

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Postat de sufletista

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi. Carnea o spalam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2011, 22:49
Sunt prima? Ce ma bucur, e o mancarica tare buna!
la 03.09.2011, 23:01
ce bunaciune
la 03.09.2011, 23:33
este o mancare care-mi place f. mult.felicitari pentru postare!
la 03.09.2011, 23:34
arata super bine!
la 03.09.2011, 23:35
f buna!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking