Peste umplut cu creveti

Postat de laylalala in Peste
18 Mar 2010 | 5992 vizualizari
Peste umplut cu creveti

Ingrediente

  • 1 peste intreg (de aprox. 1,2 kg)
  • 2 cepe medii, curatate si tocate
  • sare si piper negru, dupa gust
  • 50 gr unt
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • ½ lingurita chilli
  • coaja de la 1 lamaie + 1 lamaie intreaga, injumatatita
  • 250 gr creveti decorticati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 1 mana de patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fa o taietura pe o parte o pestelui pornind de la cap si mergand pana la coada astfel incat sa se obtina un buzunar unde se vor pune crevetii.
Aseaza ceapa tocata la baza unui vas termorezistent in care sa incapa pestele.Aseaza pestele peste ceapa.Asezoneaza-l cu sare si piper si pune-l deoparte
Topeste untul intr-o tigaie la foc potrivit.Dupa ce s-a topit ia-l de pe foc, toarna-l intr-un vas si lasa-l sa se raceasca 5 minute.Dupa ce s-a racit putin, adauga la unt putina sare si piper, usturoiul zdrobit, ½ lingurita chilli si coaja rasa de lamaie.Amesteca apoi adauga crevetii si amesteca bine astfel incat sa fie bine acoperiti de unt.Umple cu acest amestec buzunarul pestelui din vas.Stropeste pestele cu 1 lingura ulei de masline si 100 ml vin alb.Aseaza jumatatile de lamaie in vas, langa peste.Da pestele la copt 45-50 minute.
Dupa ce s-a copt, scoate-l din cuptor, presara pestele cu patrunjel tocat si stoarce peste acesta zeama de la jumatatile copate de lamaie apoi serveste-l.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste umplut cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Orez cu peste si fructe de mare

Postat de cristeena20

Orez cu peste si fructe de mare

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta...

Citeste continuarea

Chiftelute din peste

Postat de simona72

Chiftelute din peste

Lasam pestele sa se dezghete la temperatura camerei. Il curatam si-l spalam bine si ii indepartam capul si coada. Intr-o oala incapatoare punem apa din abundenta(sa treaca peste pesti), adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2010, 21:01
micuta bucatareasa, ai grija ca, esti aproape pe punctul de a-ti depasi ''mentorii''!
la 18.03.2010, 21:44
Arata foarte bine. Felicitari!
la 18.03.2010, 22:47
mama, arata super super, cred ca incerc si eu

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking