Ingrediente
- 400 gr faina de secara + ovaz (in cantitati aproximativ egale)
- 200 ml apa
- 1 plic drojdie uscata
- 2 linguri ulei masline
- sare (o lingurita)
- 1lingurita ghimbir razuit
- 1/2 lingurita curcuma (pentru culoare)
- putin zahar (1/2 lingurita)
- Umplutura
- 300 gr branza de capra usor sarata (se poate combinatie de cas cu telemea)
- rosii
- ardei
- ceapa
- 1 ou
- sos de rosii
- Extra:
- seminte de dovleac
Mod de preparare
Pregatim aluatul astfel:
Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul.
Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de masline, sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam, adaugand apa atat cat cere aluatul. Trebuie sa avem un aluat ferm si nelipicios.
Lasam aluatul sa se odihneasca la loc caldut, acoperit, pana cand isi dubleaza volumul.
Din acest aluat formam pe masa unsa cu ulei barcute (intindem aluatul si strangem pe margini).
Asezam barcutele intr-o tava si le stropim cu ulei de masline si sos de rosii.
Branza o zdrobim bine, gustam si o asezonam dupa gust. Adaugam oul si omogenizam.
Se poate pune in ea si niste marar.
Umplem barcutele cu branza si o nivelam. Asezam deasupra felii de rosii, ardei, ceapa (sau orice legume mai doriti: broccoli, varza kale, etc) si presaram seminte de dovleac.
Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C si coacem pana cand se rumenesc usor pe margini.
Servim cu legume, sos de iaurt sau cu ce va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|