Pide

Postat de andaoana in Pizza
9 Iul 2018 | 4817 vizualizari
Pide

Acest preparat seamana cu pizza, dar are o forma de barcuta. Se face cu carne tocata in general, dar se poate face cu branza sau in varianta de post. Una peste alta se pot face cu ce fel de umplutura doriti si va place. Eu am optat pentru o umplutura cu branza de capra,ardei si rosii precum si niste seminte de dovleac. Le-am servit cu un sos de iaurt cu usturoi si ulei de masline.  

Ingrediente

  • 400 gr faina de secara + ovaz (in cantitati aproximativ egale)
  • 200 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei masline
  • sare (o lingurita)
  • 1lingurita ghimbir razuit
  • 1/2 lingurita curcuma (pentru culoare)
  • putin zahar (1/2 lingurita)
  • Umplutura
  • 300 gr branza de capra usor sarata (se poate combinatie de cas cu telemea)
  • rosii
  • ardei
  • ceapa
  • 1 ou
  • sos de rosii
  • Extra:
  • seminte de dovleac

Mod de preparare

Pregatim aluatul astfel:

Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul.

Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de masline, sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam, adaugand apa atat cat cere aluatul. Trebuie sa avem un aluat ferm si nelipicios.

Lasam aluatul sa se odihneasca la loc caldut, acoperit, pana cand isi dubleaza volumul.

Din acest aluat formam pe masa unsa cu ulei barcute (intindem aluatul si strangem pe margini).

Asezam barcutele intr-o tava si le stropim cu ulei de masline si sos de rosii.

Branza o zdrobim bine, gustam si o asezonam dupa gust. Adaugam oul si omogenizam.

Se poate pune in ea si niste marar.

Umplem barcutele cu branza si o nivelam. Asezam deasupra felii de rosii, ardei, ceapa (sau orice legume mai doriti: broccoli, varza kale, etc) si presaram seminte de dovleac.

Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C si coacem pana cand se rumenesc usor pe margini.

Servim cu legume, sos de iaurt sau cu ce va place.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Postat de rocsi_1612

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Aluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta,...

Citeste continuarea

Barcute umplute cu piept de pui

Postat de mirela0911

Barcute umplute cu piept de pui

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2018, 13:50
la 09.07.2018, 14:08
Ce faine sunt!
la 09.07.2018, 14:32
Ce buna trebuie sa fi fost! Cu branzeturi asa cum imi place mie!
la 09.07.2018, 14:38
Arata super1
la 09.07.2018, 14:46

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking