Ingrediente
- 300 gr faina
- 15 gr drojdie proaspata
- 100 ml apa calda
- 25 ml ulei de masline
- putina sare
- putin zahar
- Umplutura:
- - 2 carnati chorizo (afumati)
- -1 ceapa
- -2 catei usturoi
- -ulei de masline, sare, piper alb, oregano, dafin,
- 1 pahar de vin alb
- - 1 lingura pasta de ardei
- -optional un chilli
Mod de preparare
Pregatim aluatul de pizza:
Intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul si o parte din apa calda si o mana de faina. Lasam la odinhit si la crescut cca 20 minute.
Adaugam apoi la faina si amestecam usor, adaugand treptat apa calduta ramasa care a fost amestecata cu uleiul de masline si in care am dizolvat si sarea in prealabil. Framantam pana aluatul devine elastic. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca 1-2 ore. Apoi impartim aluatul in doua si intindem dreptunghiuri subtiri, punem umplutura care e rece deja si adunam marginile, in forma de barca. Dam la cuptorul incions pt cca 25 minute (180 grade).
Umplutura: Tocam marunt ceapa si usturoiul. Tocam in robot carnatul.
- Calim ceapa in ulei de masline si adaugam apoi usturoiul. Punem carnatul tocat si amestecam bine. Condimentam (aveti grija ca este deja sarat carnatul) si adaugam oregano, dafin , boia, piper. Amestecam bine si turnam vinul alb. Lasam pana scade si adaugam apoi pasta de ardei rosu. Mai lasam cateva clocote si stingem.
Lasam sa se raceasca complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pide cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|