Pide cu carnati

Postat de cristeena20 in Pizza
27 Mar 2015 | 2712 vizualizari
Pide cu carnati

Am preluat ideea de la Merisor cu aceasta pizza de origine turceasca. Doar ca am inlocuit carnea tocata de miel cu carnat chorizo. A iesit o minunatie de pizza , savuroasa si un aluat deosebit.

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calda
  • 25 ml ulei de masline
  • putina sare
  • putin zahar
  • Umplutura:
  • - 2 carnati chorizo (afumati)
  • -1 ceapa
  • -2 catei usturoi
  • -ulei de masline, sare, piper alb, oregano, dafin,
  • 1 pahar de vin alb
  • - 1 lingura pasta de ardei
  • -optional un chilli

Mod de preparare

Pregatim aluatul de pizza:

Intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul si o parte din apa calda si o mana de faina. Lasam la odinhit si la crescut cca 20 minute.

Adaugam apoi la faina si amestecam usor, adaugand treptat apa calduta ramasa care a fost amestecata cu uleiul de masline si in care am dizolvat si sarea in prealabil. Framantam pana aluatul devine elastic. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca 1-2 ore. Apoi impartim aluatul in doua si intindem dreptunghiuri subtiri, punem umplutura care e rece deja si adunam marginile, in forma de barca. Dam la cuptorul incions pt cca 25 minute (180 grade).

Umplutura: Tocam marunt ceapa si usturoiul. Tocam in robot carnatul.

- Calim ceapa in ulei de masline si adaugam apoi usturoiul. Punem carnatul tocat si amestecam bine. Condimentam (aveti grija ca este deja sarat carnatul) si adaugam oregano, dafin , boia, piper. Amestecam bine si turnam vinul alb. Lasam pana scade si adaugam apoi pasta de ardei rosu. Mai lasam cateva clocote si stingem.

Lasam sa se raceasca complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pide cu de toate

Postat de AnyCostescu

Pide cu de toate

Drojdia o punem la inmuiat cu apa calduta. Cernem faina intr-un vas, adaugam drojdia, sarea, zaharul si oregano. Framantam un aluat potrivit de tare. Lasam la crescut o ora . Dupa ce a crescut...

Citeste continuarea

Pide

Postat de cristina1985

Pide

Carnatii se taie in bucati se se prajesc. Se fierbe pieptul de pui 1 ora si se taie in bucati. Ardeiul copt se curata de pielita si se taie in bucati. Drojdia se amesteca cu lingurita cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2015, 23:44
la 27.03.2015, 23:53
Vai cu chorizo .Musai trebuie sa incerc
la 28.03.2015, 00:06
la 28.03.2015, 07:01
buuuune :trebuie sa fie
la 28.03.2015, 08:14
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking