Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

Postat de mihaelar63 in Oaie
4 Ian 2021 | 2564 vizualizari
Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

 Alimentatia noastra cuprinde proteine diversificate. Toate de la animale crescute in gospodarie. Ar fi pacat sa nu profitam de acestea. Acum i-a venit randul unei bucati frumoase din piept de berbecut .Vinul rosu, zaatarul cu cimbru rosu si rozmarinul au fost perfecte pentru asezonare .

Ingrediente

  • 1 kg piept de berbecut
  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 pahare vin rosu +2 pahare apa
  • 2 linguri cu varf de zaatar cu cimbru rosu
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 2 crengute de rozmarin uscate
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati.
  2. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa . 
  3.  Adugati la fiert .ceapa , usturoi , foi dafin , o lingura zaatar,sare  si tulpinile de la rozmarin .
  4. Se fierbe pieptul de berbecut o ora in oala acoperita .
  5. Intre timp fierbeti cartofiii in apa cu sare  . Acestia dupa fierbere se curata de coaja .
  6. Pentru ca erau mici , am pus cartofii intregi in tava .
  7. Acestia se zdrobesc usor , vor absorbi mai bine gusturile si grasimile . In al doilea rand ,raman pufosi in interior si se rumenesc frumos in exterior .
  8. Cartofii se condimenteaza cu zaatar,sare , restul de rozmarin si usturoi granulat .
  9. Deasupra cartofilor se pune pieptul de berbecut care a fost
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de CulinaryRainbow

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI Am curățat și am tăiat ceapa în 4. Am așezat-o împreună cu laptele în vasul robotului. Amestecul obținut l-am strecurat; am avut nevoie...

Citeste continuarea

Coronita de miel cu legume

Postat de ianculubita

Coronita de miel cu legume

Costitele condimentate din belsug cu praful de la plic,usturoiul pisat,sare si piper dupa gustul fiecaruia,le punem intr-un vas,rasturnam vinul,uleiul,frecam bine costitele cu tot acest...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2021, 09:05
Bun!
la 04.01.2021, 09:53
la 04.01.2021, 09:58
la 04.01.2021, 10:27
Yummy, ce bun!
la 04.01.2021, 14:11
Buna ziua!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking