Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici

Postat de Satisfyyourcravings in Curcan
26 Aug 2017 | 3790 vizualizari
Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici

Ingrediente

  • 500 grame piept de curcan, taiat felii ( se poate inlocui cu piept de pui, dar se lasa intreg)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 crengute rozmarin proaspat, tocat
  • coaja de la 1 lamaie
  • sare, piper
  • 1/4 cana faina
  • 4 felii bacon, tocat
  • 3/4 cana vin alb sec
  • 1 cana supa de pui sau legume (poate fi obtinuta din cub concentrat)
  • 2 piersici, fara samburi, feliate
  • 1 lingura de miere
  • 200 grame mozzarella
  • busuioc proaspat (eu am folosit mini busuioc)

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de faina. 

Se incalzeste o tigaie de fonta, la foc mediu spre mare si se prajeste baconul pana devine crocant, apoi se indeparteaza din tigaie. Se adauga putin ulei, daca este nevoie.

Se prajesc bucatile de carne in grasimea ramasa de la bacon, pana devine aurie, 4-5 minute pe parte. Se reduce focul la mediu, se adauga vinul si supa si se gateste 10-15 minute, avand grija sa nu ramana fara lichid. 

Se adauga baconul inapoi in tigaie, impreuna cu mozzarella rupta in bucati si feliile de piersici. Se stropesc piersicile cu miere, se transfera tigaia in cuptor, pe raftul superior si se lasa 5 minute, pana cand mozzarella s-a topit si piersicile sunt usor caramelizate. 

Se adauga busuiocul si se serveste imediat, cu sosul ramas in tigaie, mozzarella si piersicile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Mâncărică de cartofi cu carne de curcan

Postat de ela2015

Mâncărică de cartofi cu carne de curcan

Curățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură. Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se...

Citeste continuarea

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2017, 16:41
la 26.08.2017, 19:42
Ineresantă rețetă!
la 26.08.2017, 19:43
Seară bună!
la 26.08.2017, 21:36
la 26.08.2017, 21:47

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking