Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume

Postat de Sylvia in Curcan
28 Ian 2011 | 13571 vizualizari
Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume

Va propun acum o alta alternativa la clasicul snitel sau friptura de piept de pui sau curcan, la care am ajuns pornind chiar de la 2 bucati de piept de curcan pregatite pentru snitele.

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • carne de pui/curcan asezonata cu sare si piper si pregatita ca si pentru snitel,
  • putina branza mozzarella,
  • o ciuperca champinion taiata cubulete,
  • o mana de ardei taiat julienne ( eu am avut o combinatie de mai multe culori) ,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 100 ml apa,
  • 50 ml vin alb,
  • 2 linguri de piure de tomate ( eu am pus un piure cu aroma de busuioc) ,
  • o frunza de dafin,
  • boabe de piper intregi.

Mod de preparare

   Preparare: intindem bucatile de carne si le suprapunem ca sa avem o bucata mare si plata. Asezam peste ea legumele in strat subtire si punem mozzarela la un capat . 

    Rulam cu grija si asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste amestecul facut din apa, vin, piure de rosii, ulei de masline, putina sare. Adaugam o frunza sau doua de dafin si presaram peste boabe de piper .

  Lasam la cuptor la 210 grade 15 minute cu vasul acoperit si inca 15-25 cu el descoperit sa scada apa si sa se rumeneasca carnea.  Cand e rumenita bine carnea se scoate pe o farfurie cu putin sos .

   Se taie cu un cutit foarte  bine ascutit si se serveste calda, eu am acompaniat cu niste cartofi fierti in abur si rumeniti apoi putin la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancare din pulpa de curcan cu ceapa si morcov

Postat de gurita_ta2005

Mancare din pulpa de curcan cu ceapa si morcov

Carnea se taie in cuburi potrivite,se spala sub jet de apa si se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt, ceapa verde o taiem rondele si se pune la calit in unt pentru cateva minute. Se adauga...

Citeste continuarea

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Postat de merisor67

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Am pus carnea la fiert in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere, am scurs apa, am clatit carnea si am pus-o din nou la fiert in apa cat sa o acopere, cu putina sare. Eu procedez asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2011, 10:01
O nebunie arata.
la 28.01.2011, 10:09
Mena , ma bucur ca iti place
la 28.01.2011, 10:09
opera de arta....
la 28.01.2011, 10:10
ce bunatate si ce bine arata
la 28.01.2011, 10:17
Va servesc cu mare drag

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking