Ingrediente
- un piept de gasca
- 200 g.masline
- 2 cepe
- 1/2 lamaie curatata de coaja
- 1 lingurita de zahar
- 4 rosii sau 2oog. suc de rosii
- 4 linguri de ulei de masline
- foaie de dafin
Mod de preparare
Se spala pieptul de gasca si se portioneaza. Intr-o cratita de 3l. se pune 1-2l. apa (depinde de cat este de cruda gasca) si carnea de gasca.
Se fierbe la foc potrivit, luand spuma care se formeaza. Eu la orice carne dupa ce a dat in fiert arunc prima apa, spal carnea si o pun iar la fiert.
Cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa taiata julien .
Cand ceapa s-a inmuiat se adauga rosiile rase, sarea, uleiul si foaia de dafin. Se lasa sa dea cateva clocote , se pune o lingurita de zahar si maslinele (care au fost fierte in prealabil). La sfarsit se adauga o jumatate de lamaie taiata felii.
l
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca, cu masline si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|