Ingrediente
- 1 piept de pui
- 250 gr broccoli
- 200 gr ciuperci champignion
- 3 morcovi
- 50 gr unt
- 100 gr telemea de vaca
- 4 linguri smantana
- 1 lingura amidon alimentar
- lapte
- ulei
- sare,piper
- marar
Cantitatile sunt orientative.Se pot pune si alte legume in functie de gustul fiecaruia.
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie felii ,se condimenteaza si se face pe gratar.
Morcovii se curata si se pun la fiert.Broccoli se desface buchetele si se opareste un clocot,dupa care se scoate si se pune cateva secunde in apa cu gheata pentru a-si pastra culoarea verde.Ciupercile se pun la prajit cu putin ulei,le-am lasat intregi pentru ca erau mai mititele.
Cand sunt prajite ciupercile se pune smantana,o lingura de amidon si putin lapte,pana se obtine un sos de consistenta dorita.Se adauga marar.
Intr-un vas de ceramica se aseaza legumele,pieptul de pui taiat bucatele si ciupercile cu sos.Deasupra am pus bucatele de telemea.Se pun la cuptor 10 minute.
Daca doriti puteti sa mai adaugati smantana,dar zic sa nu exageram,altfel nu va mai fi o mancare tocmai sanatoasa.
Este absolut delicioasa.Si pentru ca imi era asa pofta de broccoli am mai facut o pasta de broccoli,dar asta urmeaza.....pana atunci va las sa savurati mancarica asta sanatoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|