Piept de pui cu legume en papillote

Postat de miha in Pui
25 Iun 2010 | 5099 vizualizari
Piept de pui cu legume en papillote

"Tehica en papillote permite gatirea inabusita alaturi de vinuri, uleiuri, ierburi aromate si alte mirodenii si care impiedica uscarea carnii si faciliteaza aromarea ei in profunzime. Carnurile gatite en papillote se servesc in hartia in care au fost gatite, pentru a savura sucul rezultat in urma procesului de preparare." Sursa: http://www.cevabun.ro/en-papillote/

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper
  • nucsoara
  • curry
  • cimbru
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb
  • cartofi
  • morcov
  • brocolli
  • porumb
  • ardei rosu

Mod de preparare

Pieptul de taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate usor cu ciocanul de snitele.

Din usturoiul pisat, nucsoara, curry, nucsoara, curry, sare, piper, otetul balsamic, ulei de masline si vin se face o marinata care se pune peste carne. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 1 ora.

Se pregatesc 4 bucati de hartie de copt. In mijlocul fiecarei bucati de hartie punem cate o bucata de piept de pui, apoi adaugam legumele, dupa preferinta si cate putin din marinata. 

Eu am am pregatit 4 pachetele in functie de preferintele fiecaruia.

Hartia se strange ridicand marginile in sus si rasucind, formand o bocceluta. Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute. Cu cateva minute inainte de a fi gata se desface putin hartia (atentie la aburi) sa se rumeneasca usor.

Se serveste direct din hartie.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume en papillote" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu dovlecei en papillote

Postat de madi_marin

Pui cu dovlecei en papillote

Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente. Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se pudrează cu sare şi piper. Carnea se frige...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2010, 12:10
si eu prezenta...... arata super...ma iscriu si eu la o pertie...si sigur am sa fac si eu.
la 25.06.2010, 12:35
la 25.06.2010, 12:36
ce fain arata ,imi place tehnica
la 25.06.2010, 12:56
Foarte tare tehnica.......eu asa ii faceam merele coapte lui fimiu cand era la "dieta"(asa spune el la regim) dar nu ma gandeam ca ar merge cu legume si chiar carne.
Felicitari
la 25.06.2010, 13:48
oare de ce cred eu ca Robert a vrut carne, cartof si morcov si ATAT? )

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking