Piept de pui cu rozmarin, garnitura de lagume si galuste de leurda

Postat de danakarin in Mancaruri cu carne
28 Apr 2013 | 3023 vizualizari
Piept de pui cu rozmarin, garnitura de lagume si galuste de leurda

Nu pot intoarce imaginea! Sorry! De aia galustele sunt totusi excelente! -:))

Ingrediente

  • Piept de pui 800 g
  • o lingurita de rozmarin uscat
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 4 cepe noi
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 2 bucati de zuchinni
  • O bucata de praz
  • O lingurta de Herbes de Provence uscate
  • 100 g de masline
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 catei de usturoi
  • 150 ml de apa
  • 200 g de leurda
  • 200 g. De branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g. de faina
  • 2 felii de cascaval

Mod de preparare

Pieptul de pui l-am spalat, lAm sters bine si l-am uns cu un amestec din 2 linguri de ulei de masline si rozmarin uscat si l-am lasat la rece 2 ore.

Intre timp am curatat legumele, le-am maruntit , am calit in restul de ulei de masline prima data ceapa, prazul si usturoiul, cand s-au inmuit am adaugat pe rand ardeii, apoi peste cateva minute zuchinni, daca aveti o vanata, si in final rosille taiate felii. Am lasat totul sa fiarba la foc mic cam 3/4 de ora, am adaugat apoi maslinele maruntie si mirodeniile. Am mai lasat pe foc jumatate de ora. am evitat sa mestec. Daca scade foarte tare, adaugati apa putin cate putin. 

Pentru galustele de leurda : 

am spalat si scurs bine leurda, am maruntit-o, am amestecat branza cu leurda maruntita, oua sare, piper, si cM 100 g de faina. Am pus apa cu sare la la fiert intr- un vas mare, am luat aluat cu lingura si am format galuste pe care le-am fiert pana s-au ridicat la suprafata. Le-am scos cu grija si le-am tavalit in unt topit, apoi am ras un pic de cascaval. 

Feliile de pui le-am fript in putin ulei de masline pana au prin culoare . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu rozmarin, garnitura de lagume si galuste de leurda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu pui si ciuperci

Postat de Meea

Tarta cu pui si ciuperci

Umplutură: Tăiem ceapa felii subțiri și o punem la călit în ulei de măsline. Spălăm și tăiem bucățele pieptul de pui și îl punem peste ceapă. După ce pieptul...

Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carne tocata

Postat de cristeena20

Cartofi taranesti cu carne tocata

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari.  Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2013, 20:35
Tare bun!
la 28.04.2013, 20:40
Daca-mi si ziceti ce sa fac cu poza aia....cateodata cand incarc pozele de pe tableta ies asa. Mor ! si mai am una, super, da cu capul in jos!
la 28.04.2013, 21:02
Bun puiul
la 28.04.2013, 21:05
)))))))))))))))))))ce tare e)))))))))))))
hai c-o rezolv io
muah ))
la 28.04.2013, 21:23

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking