Piept de pui cu sos de smantana

Postat de bitza in Pui
19 Dec 2011 | 8528 vizualizari
Piept de pui cu sos de smantana

Ingrediente

  • 600 g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu/verde (optional)
  • 50 g unt/50 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita concentrat pentru supe
  • 200 g smantana fermentata (18 % grasime)
  • 1 galbenus
  • 400 ml apa
  • Sare,piper
  • Marar/patrunjel

Mod de preparare

Pieptul de pui dezosat se taie fasii si se fierbe 20 minute in 400 ml apa si concentratul pentru legume, apoi se scoate intr-un castron si se pastreaza supa.

Intr-o tigaie adanca se pune untul si se topeste, apoi se adauga ceapa tocata marunt I ardeiul taiat fasii. Se calesc 5-7 minute in unt, apoi se adauga faina si se “prajeste” un minut. Se adauga supa si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn. Se adauga pieptul de pui si se fierbe 10 minute, la foc mic.

Smantana se amesteca cu galbenusul, sare si piper. Se pun cateva linguri din sosul cald si se amesteca bine, apoi se toarna in tigaie, treptat, amestecand incontinuu. Se mai fierbe 5-7 minute. Se opreste focul, se condimenteaza si se asezoneaza cu mara sau patrunjel proaspat, tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Postat de cristeena20

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu sos de mustar Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline....

Citeste continuarea

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Postat de mirela0911

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2011, 21:42
place
la 19.12.2011, 21:53
mmmm...super bun
la 19.12.2011, 22:00
e foarte bun!!!
la 19.12.2011, 22:22
foarte bun
la 20.12.2011, 00:19
Ai dreptate Dia!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking